Sårbare helte, som har gjort indtryk på mig

Astrid Melkær Andersen, kommunikationsmedarbejder, Open Doors Danmark og Færøerne

En kvinde, fra den forfulgte kirke, som har gjort et særligt indtryk på mig, er Lydia. Hun er nordkoreaner, og vi kender kun hendes historie, fordi hendes cellekammerat i fængslet slap ud af Nordkorea.

Lydia lever i det land, hvor det er farligst at være kristen, og hun sidder i et fængsel, hvorfra hun kan blive sendt direkte i fangelejr, hvis hendes tro bliver opdaget. Alligevel fortæller hun sine medfanger om Jesus. Hvis det var mig, er jeg bange for, at jeg havde holdt mund.

Men Lydia holder ikke mund, hun deler sit vidnesbyrd. Vi ved fra hendes kristne cellekammerat, at Lydia ikke er interesseret i at komme ud. Når cellekammeraten spurgte, om de ikke skulle gøre verden opmærksom på forholdene i Nordkorea, sagde Lydia: ”Tag du ud og gør det. Så bliver jeg her, så endnu flere kan blive kristne.” Det har rørt mig, at det er hendes mål at blive i fængslet for at vidne for andre, og det udfordrer min tro.

Anja E. D. Nedergaard, studentermedarbejder, Open Doors Danmark og Færøerne

En kvinde fra den forfulgte kirke, som har gjort et særligt indtryk på mig, er Fatemeh Mary Mohammadi. Mary, som hun bliver kaldt i folkemunde, er 22 år og muslimsk konvertit fra Iran.

Mary bor i et land, hvor det er tæt på umuligt at konvertere til kristendom, og hvor mange muslimer nyder godt af positiv forskelsbehandling. Derfor kæmper Mary for de kristnes rettigheder i Iran. Hun er flere gange blevet fængslet, og senest blev hun også idømt ti piskeslag for sin aktivisme og tro. Derudover er hun også blevet smidt ud af universitetet i Teheran og blevet nægtet at fortsætte sin uddannelse, fordi hun bar sin hijab forkert i forhold til islamisk lovgivning.

Jeg beundrer hendes mod og styrke! Hun kæmper fortsat for trosfrihed i Iran og nægter at skjule sin kærlighed til Jesus, uanset hvad andre tænker og mener. Dét inspirerer mig. Må vi have samme frimodighed som Mary!

Artiklen er også bragt i bladet ‘Såbare Helte’ i november 2021. Læs bladet her.