Mindst 69 kristne dræbt i tre angreb i DR Congo

Kristne fra Congo, som er flygtet for islamisters angreb.

Mindst 69 kristne er blevet dræbt den seneste uges tid i tre forskellige angreb på landsbyer i den østlige del af DR Congo. Derudover er et ukendt antal blevet kidnappet eller såret. 

Det første angreb fandt sted tirsdag i sidste uge, hvor syv kristne blev dræbt, mens de arbejdede på deres gårde i landsbyen Muvulya. Om aftenen den følgende dag blev mindst 40 kristne dræbt i landsbyen Mukondi, heraf var de 15 børn.

I det seneste angreb, som fandt sted i lørdags, blev 22 kristne dræbt i landsbyen Kirindera. En sundhedsklinik og et hospital blev også brændt ned til grunden. 

Angrebene er blevet tilskrevet Allied Democratic Forces (ADF), en militant gruppe med forbindelser til Islamisk Stat (IS). Efter det andet angreb udsendte IS en erklæring, hvor de påtog sig ansvaret. 

ADF er drevet af en islamisk, ekspansionistisk dagsorden og går målrettet efter at ramme kristne. M23-oprørere – hvis motiver er mere politiske – er også fremtrædende i området. Ifølge FN har den vedvarende usikkerhed i det østlige DR Congo fordrevet 300.000 personer fra deres hjem alene i februar. 

Congo er steget tre pladser til nummer 37 på Open Doors’ seneste World Watch List over lande, hvor forfølgelsen af kristne er værst. Årsagen er primært den voldsbølge, som ADF i disse år lader skylle hen over landets kristne.

Det er en udvikling, som er generel for en række lande i Afrika syd for Sahara, hvor vold mod kristne har nået nye højder, fordi islamister med vold forsøger at gøre Afrika til historiens første islamiske kontinent.

BED

  • Bed Gud trøste dem, som er er sårede, og dem, som har mistet en eller flere, de elsker, i angrebene.

  • Bed Gud give visdom og styrke til regeringen og sikkerhedsstyrkerne, så de kan få sat en stopper for de meget voldsomme angreb.

  • Bed Gud styrke og opmuntre de kristne i DR Congo midt i denne brutale forfølgelse.

Præsten Gabriel (opdigtet navn) fortæller om situationen i DR Congo og nævner en række bønneemner.