Brug for bøn - vi har mistet kontakten til Hakim

Huskirke i Centralasien

Lige nu kan vores partnere ikke få kontakt til Hakim* fra Centralasien.

Hakim er leder af et undergrundsnetværk af huskirker, og han og hans familie har levet med mere eller mindre konstant forfølgelse, siden de konverterede fra islam for flere år siden. 

Ofte har de følt vreden fra lokalsamfundet, der betragter dem som forrædere af den islamiske tro, men også myndighederne har været ude med riven. Hakim har fået flere bøder for at arrangere "ulovlige religiøse møder" samt for at have ”ulovlige religiøse materialer" – det vil sige bibler og kristen litteratur – i sin besiddelse.

Den senere tid er presset dog taget til. Adskillige gange er sikkerhedspolitiet dukket op og har ransaget familiens hjem eller taget Hakim med til afhøring, hvor de har gennembanket ham. Ved den seneste afhøring sagde de:

”Vi har forsøgt at stoppe dig mange gange, men du forstår åbenbart ikke alvoren. Du vil ikke holde op med at fortælle om den kristne tro til muslimer, og du vil ikke vende tilbage til din tidligere tro. Hvis ikke du kommer til fornuft, er vi nødt til at dræbe dig.” 

Hakim har fundet en kirke i et naboland, som er klar til at tage imod familien, hvis den flygter – problemet er dog, at de ikke kan slippe ud af landet. Dertil kommer, at Hakim de seneste dage ikke har svaret, når man ringer til ham. Den foruroligende tavshed kan enten betyde, at Hakim bare har slukket sin telefon for at undgå at blive overvåget af sikkerhedstjenesten – eller at telefonen er blokeret af politiet.

Uanset hvad kan vi lige nu ikke kontakte Hakim og finde ud af, hvordan han og familien har det.

BED

  • Bed om, at kontakten til Hakim bliver genoprettet.

  • Bed for Hakim og hans families sikkerhed. Han er gift med Dalya*, som han har fire børn sammen med.

  • Bed om, at det lykkes for familien af slippe ud af landet og i sikkerhed hos de kristne, som er klar til at huse dem.

* Navnet er ændret af sikkerhedshensyn