Bibelstudie giver unge kristne mod til at tale om tro

"Den dag begyndte jeg at vandre i frygt for Herren, ikke frygt for mennesker," siger Fiona* - en kristen i Sydøstasien

Den dag, Fiona fortæller om, var første gang, den ellers reserverede unge kvinde fra Sydøstasien (vi kan ikke nævne landet af sikkerhedsmæssige årsager) stod ved sin tro. Hun var på arbejde, da hendes muslimske kolleger startede en samtale om kristendommen.

For første gang kunne Fiona ikke tie stille. I stedet sagde hun frimodigt: "Det du siger er ikke rigtigt." Hendes tidligere frygt for, at de ville svare igen viste sig at være ubegrundet, for gruppen af kolleger gik hurtigt hvert til sit. Siden da har Fionas kolleger ikke hånet hendes tro.

Kristne er en minoritet og betragtes som vantro og forrædere overfor den muslimske majoritetskultur i det land, hvor Fiona bor. De udfordringer, som kristne står overfor i deres hverdag, kan være overvældende. Kristne oplever forskelsbehandling på arbejdspladsen, og de udfordres af meget forskellige syn på kvinders rettigheder.

Open Doors' lokale partnere så et behov for at udruste unge kristne til at håndtere de kulturelle forskelle. Derfor har de startet et dybtgående bibelstudieprogram, hvor unge som Fiona får en dybere forståelse af Guds ord.

Den konfrontation, som Fiona stod i, er langt fra enestående. Kristne bliver mødt med spørgsmål om mange aspekter af den kristne tro – blandt andet treenigheden, som mange muslimer ikke forstår eller accepterer. Samtalerne er ofte meget konfronterende, og det kan skræmme unge kristne fra at svare på spørgsmål.

Med bibelstudiet får unge kristne et bibelsk fundament, som giver dem mulighed for at svare på spørgsmål fra muslimske kolleger, studiekammerater og naboer. Derudover er bibelstudiets udgangspunkt, at de unge skal lære at svare med forståelse og medfølelse, så de ikke optrapper en konflikt.

Fiona understreger, at hendes nyfundne styrke til at håndtere konfrontationer ikke har noget med hende selv at gøre.  Den styrke kommer fra Helligånden. Hun er taknemmelig for den dybe indflydelse, som bibelstudiet har haft på hendes tro, fordi det har lært hende at hæve sig over modgang og frimodigt forsvare sin tro.

Det er en stor kontrast til tiden før hun deltog i bibelstudiet. På det tidspunkt følte hun sig ikke sikker nok i sin viden om Bibelen til at forsvare sin tro – slet ikke når hendes muslimske kolleger bombarderede hende med spørgsmål om blandt andet treenigheden.

*Navnet er ændret af sikkerhedshensyn

Bed for Sydøstasien

  • Bed om, at bibelstudieprogrammet fortsat må hjælpe og udruste unge kristne.

  • Bed om, at dem der deltager og tidligere har deltaget i bibelstudiet må blive ved med at have styrke og mod til at svare på spørgsmål med kærlighed og overskud.

  • Bed om, at dem, der møder de kristne med konfrontatoriske spørgsmål, må opleve Gud igennem de kristnes svar.

Open Doors DK Open Doors DK