Præster efterspørger forbøn efter brutalt angreb i DR Congo

For et par uger siden skete et brutalt angreb på et kristent samfund i Den Demokratiske Republik Congo (DRC), hvor 35 mennesker blev dræbt.

Angrebet skete den 24. oktober nær byen Oicha og blev sandsynligvis udført af medlemmer af Allied Democratic Forces (ADF). ADF har udført mange angreb i både DRC og Uganda, og gruppen har tætte bånd til Islamisk Stat.

Da ADF angreb, begyndte folk at løbe for deres liv. Nogle blev fanget og dræbt med macheter, mens andre blev dræbt af skud. Nogle af dem, der ikke kunne flygte, var fanget i deres hjem, som angriberne satte i brand

”Mange mennesker – deriblandt mødre, kvinder og børn – blev henrettet og halshugget,” fortæller pastor Gabriel, en kirkeleder i Oicha.

Den 28. oktober blev mange af ofrene blevet begravet.

Nu beder pastor Gabriel og andre kirkeledere i området om forbøn fra kristne i hele verden.

"Mange af de dræbte var kristne," forklarer pastor Gabriel. ”De arbejdede for Guds rige, og de var lærere i vores skoler. Kirken er under angreb. Vi opfordrer hele verden til at bede for os.”

Pastor Paluka, lektor ved Bibelinstituttet i Oicha, understreger også det store behov for bøn:

"Bed virkelig for os.  Bed for den situation, vi går igennem, for frygten tog til, da fjenderne kom ind i byen," siger han. "Jeres bøn er meget vigtig for os nu, hvor vi går igennem smerte."

Angrebet den 24. oktober er ikke en enkeltstående begivenhed. I januar sprang en bombe, som var plantet af ADF, i en kirke i North Kivu-provinsen. Her blev 17 kristne dræbt. I marts blev 60 kristne dræbt i tre angreb, og i maj blev 12 kristne dræbt i samme region som det seneste angreb.

Bed for DR Congo

  • Bed om Guds nærvær hos de pårørende, som har mistet en ægtefælle, et barn, en forælder eller en ven i angrebet.

  • Bed om, at der må komme fred i DR Congo og landene i Afrika syd for Sahara.

  • Bed om, at medlemmerne af ADF må få bløde hjerte og se de håb, der er hos de kristne.