Bed for krisen i Afghanistan

Foto: IMB.ORG

Foto: IMB.ORG

Gennem den seneste uge er situationen i Afghanistan spidset til. Efterhånden som USA og NATO har trukket deres tropper ud af landet, har Taliban overtaget magten. Søndag d. 15. august landede nyheden om, at Taliban også har taget magten i hovedstaden Kabul.

Afghanistan er nr. 2 på World Watch List og er dermed det land, hvor det er næst farligst at være kristen. I landet er en lille gruppe troende. De lever med den samme frygt, som deres landsmænd, men skal samtidig holde deres tro på Jesus skjult.

Det vigtigste, vi kan gøre for dem og for Afghanistan lige nu, er at bede. Derfor har vi i samarbejde med vores kolleger, som ved mest om situationen i landet, samlet nogle emner, som du kan bruge, når du beder for Afghanistan.

Bed om at volden må stoppe

Bed om, at Gud er med i fredsforhandlingerne, og at de civile må være beskyttet mod vold og angreb.

Bed for de sultne

Bed Gud om at sørge for dem, som ikke har adgang til mad. Bed om, at nødhjælpsorganisationer må få adgang til Afghanistan, så de kan hjælpe befolkningen.

Bed for de syge

Corona spreder sig stadig i Afghanistan. Bed om, at syge må få adgang til behandling, bed om helbredelse, og bed om, at vaccineudrulningen må gå godt.

Bed for dem på flugt

Talibans magtovertagelse har sendt mange på flugt. Bed om, at de må komme i sikkerhed. Bed om, at de må møde mennesker, som kan hjælpe dem, og bed for dem, som stadig overvejer at forlade deres hjem.

Bed for de troende

De troende er nødt til at være meget forsigtige, og de ved ikke, hvem de kan stole på. Bed om, at de ikke lader frygten fylde alt, bed om at de får mulighed for at være forbilleder for deres nærmeste, og bed om, at de må være sikre, der hvor de er.