Ekstremt fald i antallet af flygtninge fra Nordkorea

North+Korea_2008_0380003717_web.jpg

Antallet af flygtninge fra Nordkorea, som er nået i sikkerhed i Sydkorea, er faldet drastisk i 2020 og 2021.

I 2019 flygtede 1047 nordkoreanere til Sydkorea, i 2020 var antallet faldet til 229, og i det første halve år af 2021 er kun 33 nordkoreanere nået til Sydkorea.

Når nordkoreanere flygter, foregår det ofte med Kina som første stop og efterfølgende gennem Mongoliet, Vietnam, Laos, Cambodia eller Thailand, hvorfra de kan komme til Sydkorea. Her er de sikre på at få statsborgerskab. Flugtruten har i 2020 og 2021 været påvirket af Coronarestriktioner og nedlukninger, som har gjort det svært at rejse over landegrænser.

En anden del af forklaringen på det faldende antal flygtninge er, at styret i Nordkorea har lukket grænserne fuldstændigt. Det betyder blandt andet, at grænsevagterne har fået ordre til at skyde for at dræbe.

På trods af de lukkede grænser hjemsendte Kina 50 nordkoreanere i juli. De 50 flygtninge er blevet sendt direkte i fængsel. Her blev de afhørt, og politiets vigtigste opgave er at finde ud af, om flygtningene er blevet kristne, for kristne sendes ikke i almindelige fængselsceller. De skal i fangelejre for politiske fanger.

Der sidder stadig flere hundrede nordkoreanere i arrestcentre i Kina, som afventer deres skæbne. Med stor sandsynlighed bliver de sendt tilbage til Nordkorea, hvor en fængselscelle venter.

Bed for Nordkorea

  • Bed for den nordkoreanske befolkning, som forsøger at overleve i det helt lukkede land.

  • Bed for de kristne i Nordkorea, som må holde deres tro skjult.

  • Bed for styret i Nordkorea og for landets ledere.