12 kristne dræbt i Nigeria

Nigeria_2019_0380107524_web.jpg

Den 11. september blev 55-årige Silas Yakubu Ali dræbt. Han var præst i Evangelical Church Winning All i den sydlige del af staten Kaduna i Nigeria.

Hans nærmeste blev bekymret, da han ikke vendte hjem efter et besøg i en nærliggende by. På vejen hjem var hans motorcykel løbet tør for brændstof. Da han var stået af motorcyklen, blev han overfaldet og dræbt med en machete.

Dagen efter drabet på Silas Yakubu Ali angreb en gruppe, af formodentlig militante fulanihyrder, en landsby i samme område. De dræbte mindst 11 af landsbyens indbyggere. Ti af de dræbte var medlemmer i en af Evangelical Church Winning All’s satellitkirker, og Silas Yakubu Ali var deres præst. Den sidste af de dræbte tilhørte den lokale katolske kirke.

”Der er mange, som stadig er savnet efter angrebet. Vi kan ikke sige, hvor mange af dem der er sårede eller døde, men indtil nu har vi fundet 11 lig,” fortæller en lokal kilde til Nigerias Daily Post.

Angrebene den 11. og 12. september er bare de seneste i en lang række angreb i både staten Kaduna og det øvrige Nigeria. Volden i landet er tiltagende, og i år er 600 mennesker blevet dræbt i staten Kaduna. Bag langt de fleste angreb står enten militante fulanihyrder eller terrorgrupperne Boko Haram og Islamisk Stat i Den Vestafrikanske Provins. Grupperne er også kendt for at stå bag store kidnapninger - især fra skoler.

Bed for Nigeria

  • Bed for familierne til de dræbte

  • Bed om forsoning mellem kristne og muslimer

  • Bed om at Gud må røre ekstremisterne i Nigeria


Skriv til forfulgte kristne

Vidste du, at du kan sende et brev til forfulgte kristne og være til opmuntring for dem?

Lige nu er en af dem, som du kan skrive til, Amina fra Nigeria, hvis mand blev dræbt af ekstremister.