10 måder, du kan bede for Afghanistan

Afghanistan_1980_0430110768_web.jpg

Indimellem bliver vi ramt af håbløshed, når vi hører om, hvad der sker i Afghanistan. Mængden af dårlige nyheder kan føles overvældende, men de kristne, som står midt i det, handler i tro. Det eneste, de spørger kristne i resten af verden om, er at bede sammen med dem. Gennem bøn kan vi handle i tro, sammen med de kristne i Afghanistan.

Vores partnere i regionen har samlet 10 emner, du kan bede for:

1 Bed for dem, der er blevet i landet.

Da Taliban overtog magten, valgte mange kristne at flygte, men der er stadig kristne i Afghanistan. De har valgt at blive, for at være Guds vidner i landet. Bed for deres sikkerhed, og bed om styrke og mod.

2 Bed for dem, der er flygtet.

Bed for dem, som er flyttet ud af Afghanistan. Bed om, at de må holde fast i troen, i deres nye omgivelser. Bed om, at Gud må være nærværende, om visdom og om fred i deres hjerter.

3 Bed for unge piger og kvinder.

Især Kvinder og piger er sårbare, når Taliban har magten. Mange er bange for, at de ikke kan gøre deres uddannelse færdig, og at uddannelse vil være forbundet med skam i stedet for stolthed. Nogle kvinder har brændt deres eksamensbeviser for at skjule, at de har taget en uddannelse. Bed om, at kvinder og piger må holde fast lysten til at lære på trods af det nye syn på uddannede kvinder.

4 Bed for hemmelige kristne.

Alle kristne i Afghanistan lever som hemmelige kristne. Taliban leder aktivt efter kristne, og æresdrab sker med jævne mellemrum. Det værste, du kan gøre mod din familie som muslim, er at blive kristen.

5 Bed for de søgende

Bed om, at dem I Afghanistan, som er søgende, vil finde Jesus. Bed om at kristne i hele verden må gribe muligheden for fortælle flygtende afghanere om Jesus.

6 Bed for den økonomiske situation.

Mange afghanere har ikke råd til mad. Nogle har mistet deres job, nogle har ikke fået udbetalt løn, og nogle er blevet tvunget til at lukke deres virksomheder. The World Food Program frygter, at tørke og hungersnød vil gøre at 14 mio. afghanere kommer til at sulte. Bed om at Gud må sørge for dem, der sulter.

7 Bed for coronasituationen

Lederen af sundhedsmyndighederne i Afghanistan har indrømmet, at sundhedssystemet er ved at kollapse, og at der er mangel på ilt. Hver tredje coronaprøve er positiv. Bed om helbredelse.

8 Bed for vores partnere og frivillige i regionen.

Bed om at Gud må gøre dem klar til at dække de store behov for hjælp, som flygtende afghanere har. Bed om, at vores partnere må få de tilladelser de har brug for, når de skal udføre deres arbejde. Bed om, at Gud må give dem styrke og energi.

9 Bed om, at der ikke må ske flere terrorangreb

I august eksploderede to bomber ved lufthavnen i Kabul. 13 amerikanske soldater og 60 afghanere blev dræbt i angrebet, som Islamisk Stat har taget skylden for. Bed om, at bombeangrebene må stoppe. Bed Gud om at beskytte afghanerne.

10 Bed for Taliban

Taliban havde planlagt at holde indsættelse den 11. september – årsdagen for angrebet på World Trade Center i New York, men udsatte det efter internationalt pres. De nye ledere er blandt andet islamiske fundamentalister, og mindst én er kendt som terrorist og eftersøgt af FBI. Bed om mirakler og bed om, at Gud må røre ledernes hjerter.


Støt Afghanistan

Vil du støtte Afghanistan yderligere

Læs mere her