Kinesiske kristne beder for forfulgte i resten af verden

Forfølgelsen af kristne i Kina tager til. Kristne bliver truet til at holde sig skjult, og kirkerne bliver tvunget til at aflyse aktiviteter for børn og unge. Flere og flere kirker vælger at dele sig op og mødes som huskirker.

En af vores lokale partnere i Kina, Frederick*, har for nylig været sammen med ledere fra to kirker i Kina.

Begge kirker har været nødt til at nedskalere deres arbejde. På grund af coronapandemien og den tiltagende forfølgelse mødes de nu i små grupper i hjemmene i stedet for at mødes i deres kirkebygning. Frederick brugte tiden med lederne til at undervise dem i, hvordan de bedst forbereder sig på forfølgelse. En del af undervisningen var en video med vidnesbyrd fra forfulgte kristne andre steder i verden.

Særligt videoen inspirerede de kinesiske kirkeledere til at bede for andre forfulgte kristne.

”Jeg vil forpligte mig til at bede for kristne, som gennemgår hårde tider. Jeg ville måske have mistet troen, hvis jeg skulle gennemleve samme forfølgelse som dem, og jeg er taknemmelig for, at vi stadig kan mødes og tilbede Gud,” fortæller en af kvinderne fra den første kirke, som Frederick besøgte.

Ved besøget i den anden kirke oplevede Frederick, at besøget faldt på det helt rigtige tidspunkt. De 20 ledere fortalte, at flere af kirkens medlemmer ikke turde dukke op til samlingerne i husmenighederne, fordi de blev skræmt af myndighedernes trusler. Også ved det andet besøg gjorde videoerne med andre forfulgte kristne et særligt indtryk.

”De blev påvirket af at opdage, at deres tro bliver udfordret, når deres forfølgelse ”kun” indebærer advarsler fra myndighederne,” fortæller Frederick.

Ved afslutningen af undervisningen besluttede kirkelederne sig for at holde 40 dages bøn og faste for de 50 lande på World Watch List.

”Selvom vi kun har begrænset styrke, kan vi i det mindste bede for andre forfulgte kristne. Jeg stoler på bønnens kraft, og jeg ved, at bøn kan hjælpe os med at sætte pris på Guds kærlighed og med at leve efter hans vilje,” fortæller en af kirkelederne.

*Navnet er ændret af sikkerhedsmæssige årsager

Bed for Kina

  • Tak for de kristne lederes hjerte for andre forfulgte kristne

  • Bed for de mange husmenigheder i Kina, som ikke længere kan mødes i større fællesskaber

  • Bed for Xi Jinping, Kinas præsident, som står bag den øgede forfølgelse af kristne


Få bedeemner på SMS

Hver uge udsender vi en SMS med et aktuelt bedeemne fra den forfulgte kirke. Hvis du vil bede med, kan du tilmelde dig vores bedeSMS:

Klik her for at tilmelde dig vores bedeSMS