Vil vaccinerne hjælpe forfulgte kristne?

India_2017_0430107965_web.jpg

Coronapandemien har været hård for de forfulgte kristne. Kirkerne har været lukkede, overvågningen er taget til, og kristne har været bagerst i køen til nødhjælp. Selvom vi begynder at kunne se lyset for enden af tunnelen i Danmark, er pandemien langt fra slut for den forfulgte kirke i Asien.

Vaccinerne er på vej, og de er ekstremt vigtige for kirkerne i Asien, hvis de skal åbne igen. Ina fra Indonesien fortæller, at hun frygter, at det kan være for sent, og at pandemien kommer til at lukke mange kirker i landet:

”Det fysiske fællesskab er essentielt for kirkerne og for de kristne. Fællesskabet er især vigtigt for dem, der ikke har adgang til internettet. Mange kristne bor langt ude på landet i små landsbyer, hvor der ikke er internet, og andre har ikke råd til det.”

Derfor frygter Ina, at de kristne mister troen, og at de ikke vender tilbage, når kirkerne åbner igen.

Kristne i flere asiatiske lande har oplevet forskelsbehandling i uddelingen af nødhjælp under pandemien. Nogle steder har de kristne været de sidste til at få hjælp, andre steder har de slet ikke fået hjælp. De kristne i Asien frygter, at diskriminationen fortsætter, når vaccinerne skal fordeles.

”Vi ved ikke, hvordan vaccinerne bliver fordelt endnu. Bangladesh har en stor befolkning, men en lille arbejdsstyrke, så vi ved ikke, hvordan vaccineprogrammet skal føres ud i livet. Vi gætter på, at der kan blive diskrimineret, når man laver vaccinationsrækkefølgen. Det vil især være en risiko, hvis de lokale ledere skal bestemme rækkefølgen, så vil de kristne blive ignoreret,” fortæller en af Open Doors samarbejdspartnere i Bangladesh.

Den forskelsbehandling, som de kristne har oplevet ind til nu, har også skabt en mistillid til myndighederne, som gør de kristne nervøse for at blive vaccineret.

”Vi kan ikke være sikre på, at de vacciner, som myndighederne har købt, er sikre, eller om de har alvorlige bivirkninger. Vi ved ikke om de gør mere skade end de giver beskyttelse mod virussen,” siger en præst fra Kasakhstan.

Hvad gør Open Doors?

Open Doors’ teams og samarbejdspartnere deler stadig nødhjælp og mad ud til de mest sårbare forfulgte kristne i Asien. Vi arbejder også på at igangsætte mere bæredygtige projekter, som kan hjælpe de kristne med at genere en indkomst, selvom det er svært under de nuværende omstændigheder.

Bed for Asien

  • Bed om retfærdig fordeling af vacciner, så de kristne også bliver vaccineret

  • Bed om, at vaccinerne må være effektive

  • Bed om, at kirkerne må opleve at blive overfyldte, når de åbner igen