Præst i Bangladesh overfaldet to gange på to måneder

I det nordlige Bangladesh er der kun et begrænset antal præster og kirkeledere. De er under massivt pres fra deres muslimske naboer, og de oplever forfølgelse næsten hver dag. Forfølgelsen rammer både præsterne og deres familier. Det har Pastor Fazor Ali oplevet.

En tidlig morgen i starten af juni angreb en gruppe på 40 mennesker Fazor og hans familie. De blev så hårdt såret, at de var indlagt i mere end en uge.

Fazor drømte om at etablere en kirke i sin landsby. Derfor valgte familien at donere et stykke af deres grund, så de kristne sammen kunne bygge en kirke. En gruppe muslimer i landsbyen havde i længere tid været interesseret i det samme stykke jord. Da de opdagede, at der nu skulle bygges en kirke, blev de vrede.

For at forhindre kirkebyggeriet indtog gruppen jordstykket den tidlige morgen. De begyndte at sætte hegn op, mens Fazor og hans familie stadig sov. Fazor vågnede af larmen og forsøgte at stoppe gerningsmændene, som gik til angreb på ham og familien.

Den 40 mand store gruppe var ikke almindelige naboer. Den bestod at kendte kriminelle, som tidligere har været tiltalt for mord, så de var ikke bange for at slå ihjel.

Fazor blev presset til ikke at gå til politiet. Han fik at vide, at hans overfaldsmænd ville holde øje med ham og straffe ham, hvis han blandede myndighederne ind i det.

Angrebet i begyndelse af juni er ikke første gang, at Fazor er blevet overfaldet. I april overfaldt den samme gruppe Fazor. Dengang gik han til politiet, som stoppede overfaldsmændene, men de har siden ikke været i stand til at sørge for Fazors sikkerhed.

I Pastor Fazors landsby er der syv kristne familier, som alle har muslimsk baggrund. Alle syv familier er blevet truet på livet af den gruppe, som overfaldt Fazors familie.

Bed for Bangladesh

  • Bed om, at Gud må beskytte Fazor, hans familie og de andre kristne i deres landsby.

  • Bed om, at kristne ledere i det nordlige Bangladesh må have Guds styrke, når de møder forfølgelse.

  • Bed om, at muslimer må opleve Gud gennem deres kristne naboer.