Boko Haram kunne ikke smadre troen på Gud

Da Pastor Andrew fra Guyaku i Nigeria så Boko Harams ødelæggelser i sin by, havde han aldrig troet, at de kristne skulle samles til gudstjeneste i området igen.

”Forfølgelsen var så voldsom, at jeg ikke kunne forstille mig, at vi nogensinde skulle holde gudstjeneste sammen igen,” fortæller han om sine tanker efter angrebet.

I 2015 angreb Boko Haram byen Guyaku, hvor alle indbyggerne er kristne. Sammen med alle andre flygtede Pastor Andrew fra angrebet. Det sidste han så til byen, var rækker af brændende huse.

”Ilden opslugte hele byen. Vi løb for vores liv, og vi søgte tilflugt i nogle huler i bjergene,” fortæller Pastor Andrew.

Fra sit skjul bad Pastor Andrew en bøn for sin by og den kirke, han var leder for.

”Under angrebet bad jeg til Gud. Jeg bad om, at han måtte styrke de kristnes tro. Jeg bad om, at de måtte holde fast i troen, selvom de blev kidnappet,” fortæller han.

Mange af byens indbyggere havde gemt sig i hulerne ligesom Pastor Andrew. Da de vendte hjem, var det til synet af en ødelagt by, hvor røgen knapt nok havde lagt sig. Alt det, som Boko Haram ikke havde stjålet, havde de brændt ned. Det var på det tidspunkt, Pastor Andrew ikke kunne forestille sig, at de nogensinde skulle holde gudstjeneste igen.

Sammen med andre ledere fra kirken opfordrede Pastor Andrew de kristne til at blive og genopbygge byen og kirken. Nogle fulgte opfordringen, andre flyttede til omkringliggende byer for at få tag over hovedet.

Efterhånden som byen blev genopbygget, vendte flere tilbage, og der blev overskud til at tænke på gudstjenester.

”Jeg snakkede med nogle af kirkens medlemmer, og vi samlede alle de forbrændte zink-plader vi havde. Af dem og nogle lange grene byggede vi en primitiv skeletbygning, hvor vi kunne mødes til gudstjeneste,” fortæller Pastor Andrew.

Med din støtte gennem Open Doors er Guyaku kommet på rette kurs.

”Efter angrebet var Open Doors de første der kom med støtte til hver enkelt familie. I gav os mad og traumebehandling,” fortæller Pastor Andrew taknemmeligt. ”Mit hjerte er fyldt op af glæde. Hvis der var et større ord end tak, ville jeg bruge det.”

I dag mødes flere kristne til gudstjeneste i Guyaku end før angrebet, og Pastor Andrew lader ikke frygten for nye angreb fylde.

”Kom, hvad der kommer. Jeg vender ikke om, for jeg ved, hvad der venter mig,” understreger han

Angrebet på Guyaku i 2015 er langt fra enestående. Terrorgruppen Boko Haram og militante Fulanihyrder angriber med jævne mellemrum kristne byer. Flere kristne i Nigeria bliver slået ihjel for deres tro, end noget andet sted i verden.

Bed for Nigeria

  • Bed om, at Boko Haram må se Gud gennem de kristnes vilje til at vende tilbage til livet.

  • Bed om, at kristne må få den traumebehandling og hjælp, de har brug for.

  • Bed om, at kristne byer må opleve samme genopbygning som Guyaku.