Nordkorea - når det gør ondt at elske

North+Korea_2008_0380007263_web.jpg

Leder af René Brocelius Ottesen, generalsekretær og Golriz Ghozati, souschef - Open Doors Danmark og Færøerne.

Det, som er svagest og mest sårbart, kalder på vores dybeste medfølelse og kærlighed. Vi tager det til os på en helt særlig måde.  

Derfor har kristne verden over har en særlig kærlighed til Nordkorea.   

Her er det sandt, hvad en præst sagde til en begravelse: ’Det gør godt at elske – og det gør ondt at elske’. Elsker man Nordkorea - og særligt de kristne i landet - gør det først og fremmest ondt at elske. 

Nordkoreas kristne betragtes som fjender af staten, og de er nødt til at gemme deres bibler, bede i stilhed samt mødes i hemmelighed. Hvis de opdages, bliver de fængslet og tortureret, og de fleste bliver sendt videre til en genopdragelseslejr eller en lejr for politiske fanger. Sidstnævnte slipper man ikke levende fra. 

I dette blad kan du læse om nogle af disse kristne. De er alle sluppet ud af Nordkorea, hvilket er grunden til, at de har kunnet fortælle os deres historier. Men de repræsenterer de hundredtusinder af kristne, som stadig lever i verdens mest lukkede land. 

Kærligheden til nordkoreanske kristne gør, at vi ikke kan sidde med hænderne i skødet. Vi føler, vi er nødt til at gøre noget. 

Først og fremmest vil vi opfordre til at krydse grænsen til Nordkorea og bryde ind i fængsler, fangelejre, huse og hjem. For - som Open Doors’ grundlægger, Broder Andreas - siger: ”Ingen grænser, ingen fængsler og ingen døre er lukkede for os, når vi beder.” 

Så tak, om du vil huske de nordkoreanske kristne i dine bønner.  

Du kan også støtte Open Doors arbejde med årligt at uddele mad, medicin og nødhjælp til 90.000 kristne nordkoreanere. Faktisk kan du for mindre end to kroner om dagen give en overlevelsespakke, som sikrer, at en hel familie kan overleve et år. Sådan en pakke med blandt andet mad, medicin, vintertøj, støvler og tæpper koster nemlig kun 700 kroner. Se betalingsmuligheder på bagsiden. 

Hvis du er fast læser af bladet, vil du måske have bemærket, at vi har ændret lidt på udseendet i dette ene nummer. Formålet er at skabe en bedre læseoplevelse. Vi håber, du vil tage godt imod denne særudgave. 

Tak for din forbøn og støtte! 

Artiklen er også bragt i Open Doors’ blad om Nordkorea i maj 2021. Se hele bladet her.