Leder: Dine dage er talte

Leder af Jens Kristian Lund Jensen, Generalsekretær i Open Doors Danmark og Færøerne

”De leder efter dig og finder dig snart. Dine dage er talte …”

Det kunne være dig, der boede i Yemen og ofte fik den besked på din telefonsvarer eller via en sms, fordi du var kristen. Dig, der skulle tage stilling til, om du skulle skrue ned for at bekende din kristne tro, flygte til et andet land eller fortsætte ufortrødent med fare for forhør, fængsling og mistede privilegier.

Det kunne være dig, der valgte at blive og fortsætte med at gå imod ekstremisternes forbud mod at bekende din tro. Dig, der begyndte at etablere huskirker og fortsatte med at fortælle det kristne evangelium – vel vidende at dine dage nok var talte i dette land.

Ja, det kunne nemlig være dig, der fortsatte med at opfordre andre kristne i dette land præget af krig, fattigdom og religiøs ekstremisme til at fortsætte med at samles på trods af frygten for repressalier fra ekstremisterne – og dig, der hjalp andre kristne til at bygge tillid til hinanden og til at fortsætte med at lovprise, bede og mødes til gudstjeneste som ét legeme i Kristus.

Hvis det var dig, ville du have sådan brug for, at der var kristne søstre og brødre udefra, der hjalp dig med en masse ting – lige fra forbøn til discipelskabstræning, traumehjælp, medicin, mad og vejledning i at overleve under forfølgelse. Både for dig og dine kristne brødre og søstre i dit lokalområde.

Men det er ikke dig og mig, der er i Yemen. Og dog er vi som kristne ét med dem, og vi ved, at når én legemsdel lider, lider hele legemet. Derfor er deres nød også vores nød. Derfor hjælper vi også forfulgte kristne i Yemen til at overleve.

Den ekstreme forfølgelse af kristne i Yemen og en række andre lande, som World Watch List 2024 viser os, er adresseret til os, her hvor vi er lige nu. Det samme er den store forfølgelse, der finder steder andre steder på jorden – og som ofte går hånd i hånd med vold og usikkerhed for kristne. Og vi må spørge os selv, hvordan vi hver især styrker dem, der ledes efter, og hvis dage er talte i Yemen og andre steder …

Uden at vide det har de, der sender hadbeskederne på telefonen, samtidig sendt et nærmest profetisk budskab. For vores dage er talte – ikke af mennesker, men af Gud, der ikke lader en spurv falde til jorden, uden at han er med – hverken i Yemen eller andre steder. Han kender vores himmelske fødselsdag og giver os grund til evigt håb trods død og ødelæggelse.

Artiklen er også udgivet i vores blad i februar 2024 i forbindelse med lanceringen af World Watch List 2024.