Kristne er særlige mål for tortur i Nordkoreas fængsler

Den Internationale Advokatsammenslutnings Krigsforbrydelses Komité og Komitéen for Menneskerettigheder i Nordkorea har lavet en rapport, som fortæller, at “der er grund til at konkludere, at der er sket og fortsat sker forbrydelser mod menneskeheden i stor skala i Nordkoreas fængsler.”

Fængslerne i Nordkorea er en forlængelse af den politiske struktur i landet, fremgår det af rapporten. Kim Jong-un er landets diktatoriske leder. For at opretholde sin magt vil han udrydde al modstand mod hans lederskab og ideologi.

”Der sker systematisk fængsling af borgere, som ikke får en retfærdig rettergang. Fængslede bliver udsat for alvorlig fysisk og psykisk afstraffelse, og der mangler fundamentale rettigheder i fængslerne,” fremgår det i rapporten.

Som en del af undersøgelserne til rapporten, har vidner fortalt om deres oplevelser. Et vidne har delt, at man kan blive arresteret for at være praktiserende troende, og at især kristne er mål for anholdelser og særligt alvorlig behandling i fængslerne. Et andet vidne vurderer, at mellem 50 og 60% af de medindsatte havde været til gudstjeneste i Kina.

”Det er dokumenteret at kristne er i fængsel i længere tid end andre, og vidner har fortalt, at kristne bliver udsat for længere afhøringer, som også indebærer tortur. Samtidig udsættes kristne for de værste former for tortur for at få dem til at angive andre troende,” fortæller rapporten også.

Rapporten er med til igen at bekræfte Nordkorea som et af de lande, hvor det er farligst at være kristen. I 20 år toppede Nordkorea World Watch List, og selvom landet i år ligger på 2. pladsen efter Afghanistan, er situationen i landet ikke forbedret.

”Med den nye anti-reaktionslov, som trådte i kraft sidste år, er både antallet af kristne, der er blevet arresteret, og antallet af husmenigheder, der er lukket, steget” fortæller en af Open Doors’ analytikere.

Bed for Nordkorea

  • Bed om styrke og udholdenhed til de mange kristne i Nordkoreas fængsler.

  • Bed om, at forældre må have mod til at fortælle deres børn om Jesus på trods af risikoen for fængselsstraffe.

  • Bed om, at Kim Jong-un må opleve Guds kærlighed gennem de kristne i hans land.