Kabi har mistet alt, men holder fast i Gud

Foto: Illustrationsbillede

Foto: Illustrationsbillede

Det er ikke nemt at være kristen i Bangladesh. Alligevel hører vi jævnligt historier om kristne – ofte med muslimsk baggrund, som stædigt og modigt holder fast i troen på trods af voldsomme forfølgelser.

En af de kristne er Kabi Rezaul Karim. Han er vokset op som muslim, men er blevet kristen som voksen. Han arbejder som præst, og han underviser voksne analfabeter. Fordi han er kristen, gør lokale muslimske ledere alt, hvad de kan, for at gøre livet surt for ham.

De muslimske ledere har plaget Kabi siden de fandt ud af, at han var blevet kristen. I første omgang forsøgte de at true ham til at forlade troen på Jesus. Da det ikke lykkedes, tog de hårdere metoder i brug.

Kabi havde en virksomhed, som installerede solenergianlæg i lokalområdet. Virksomheden var i vækst, og der var mange kunder, men da kunder fik at vide, at Kabi var kristen, ville de ikke længere handle med ham. Langt de fleste kunder var muslimer og opsagde samarbejdet. Uden kunder er der ingen indkomst, så Kabi måtte lukke sin virksomhed.

Lukningen af virksomheden kunne ikke presse Kabi væk fra sin tro på Gud. Det provokerede de muslimske ledere, som havde forventet, at modgangen ville få Kabi til at miste troen.

Derfor har deres seneste tiltag været at smadre Kabis hjem. De har ødelagt hans brønd, stjålet hans geder og andre ting af værdi, og de har ødelagt hans afgrøder. De har taget alt af fysisk værdi, men Kabi holder fast i troen - den kan de ikke tage fra ham.

“Det her er mit hjem, og jeg væmmes ved at bo her, men jeg vil fortsætte med at tjene Gud, selvom det er under frygt og trusler,” siger Kabi.

Bed for Bangladesh

  • Tak Gud for de kristne, som stædigt holder fast i troen.

  • Bed for Kabi og de mange kristne i Bangladesh, der lever med frygt, trusler og undertrykkelse.

  • Bed for de muslimske ledere i landet.


Få bedeSMS hver uge

En gang om ugen sender vi en SMS med et bedeemne fra den forfulgte kristne. Det kan være en enkelt person eller familie, en kirke eller et land, som har særligt brug for forbøn.

Send en SMS til 25410840, skriv: ‘tilmeld bedesms’ og dit fulde navn.