En måned i bøn for Myanmar – anden uge

Myanmar_1980_0310109535_web.jpg

I maj står kristne i hele verdens sammen i forbøn for Myanmar. 1. februar kuppede militæret magten i landet, og siden har demonstranter fyldt gaderne, og det har ført til kampe med militæret.

Hver uge deler vi en personlig historie fra en kristen i Myanmar og syv bedeemner. Du kan bruge bedeemnerne til at bede for Myanmar hver dag i maj.

”Normalitet er er fjernt håb”

Ruth er Open Doors partner, og hun laver discipelskabstræning for kvinder i Myanmar. Hun bor i et område, som militæret har erklæret som krigszone.

Ruth forklarer situationen:

”Myanmars regeringsledere sidder fængslet, og der er oprør over hele landet. Mange er døde, andre er blevet fængslet, afhørt, tæsket og sultet. Nogle er endda blevet bedøvet og udnyttet. Det jeg har set i gyserfilm, sker for øjnene af mig. Normalitet er et fjernt håb, men jeg tror stadig på, at Gud kan gribe ind, når alt virker håbløst.”

Ruth ved, at hun ikke selv kan gøre noget for at stoppe kampene mellem militæret og oprørerne. Derfor gør hun det eneste, hun kan gøre. Hun beder:

”Jeg beder om, at vores ledere må komme ud af fængslerne, og jeg beder om, at vi må blive et demokratisk land igen,” fortæller hun.

Gennem den svære tid og presset på både Ruth, de kristne hun plejer at arbejde med og på hele landet, har et særligt bibelvers fået betydning for hende. Det er fra Esajas’ Bog kapitel 26, vers 3-4: ”…Du bevarer freden, for de stoler på dig. Stol altid på Herren, for Herren er en evig klippe.”

Bøn er et gennemgående tema i de meldinger vi får fra de kristne i Myanmar. De kristne rykker sammen, og de beder for deres land. Lad os bede sammen med dem i den kommende uge.

Bed for Myanmar – en bøn til hver dag i ugen

Dag 1: Bed for de kæmpende

Militærets modstandere opruster lige nu, og de forbereder sig på yderligere kampe. Det tyder på, at borgerkrigen langt fra er slut. Bed om forsoning og om fred i Myanmar.

Dag 2: Bed for kirkerne

Mange kirker har været lukkede siden sidste år på grund af coronanedlukninger. Nu er kirkerne lukkede, fordi det er for farligt at mødes. Bed om, at de kristne må stå sammen på tværs af kirkesamfund, og bed om, at de må mærke det kristne fællesskab, selvom de ikke kan mødes.

Dag 3: Bed for kirkelederne

Nogle præster har en stærk politisk holdning, andre forsøger at holde sig neutrale. Bed om at præsterne må handle rigtigt, uanset hvilken side de står på, og bed om, at ueninghederne ikke skaber splid.

Dag 4: Bed for børnene

Skolerne er lukkede, og forældrene har svært ved at undervise deres børn. Det betyder, at børnenes læring går i stå. Bed om, at der må komme en normalitet, som gør, at børnene kan komme i skole igen.

Dag 5: Bed for dem, der har mistet

Militærkuppet koster liv. Flere end 700 civile er blevet dræbt siden 1. februar. Bed for de familier, som har mistet.

Dag 6: Bed for dem, der er flygtet

Mange er flygtet fra deres hjem, fordi militæret har overtaget deres landsbyer. Nogle har fået husly hos venner, andre er flygtet ud af landet. Bed om at de må finde ro, der hvor de er, og bed om, at de snart må kunne komme hjem i tryghed.

Dag 7: Bed for erhvervslivet

Kampene gør det svært at gå på arbejde, og økonomien er i frit fald. Bed for dem, der risikerer at miste deres job, og dem, som ikke kan få deres virksomheder til at løbe rundt.