Joseph genopbygger sønderbrudt by i Syrien

Syria_2021_0260113635_web.jpg

I 2012 blev Irbin, en forstad til Damaskus i Syrien, ramt af et angreb, som fik byens indbyggere til at flygte. Én af dem var den kristne mand Joseph Hakimeh.

”Det var en hård periode. Jeg skulle tage mig af min familie, og jeg vidste ikke, hvor vi kunne komme i sikkerhed. Selvom jeg har taget en uddannelse, var det svært at finde et ordentligt job. Så snart Irbin åbnede igen, tog jeg afsted,” fortæller han.

Allerede første gang Joseph var tilbage i Irbin, vidste han, at han ville åbne en restaurant i bydelen.

”Jeg snakkede med en lokal præst om muligheden, og han kontaktede Open Doors, som hjalp mig med at åbne en restaurant. I starten af 2021 slog vi dørene op for første gang,” fortæller Joseph.

Josephs restaurant er den første i Irbin. Den er blevet et mødested for byens unge, hvor de kan hænge ud, spille brætspil og se fodbold, og den har givet familier et dejligt sted at spise sammen. Samtidig er Josephs restaurant det eneste sted i området, som er stort nok til at afholde konferencer, og han har allerede været vært for en uddannelseskonference.

”Min drøm er, at Irbin kan blive gendannet til den by, som den var før krigen. Jeg, min kone og vores børn er født her, og det er her, jeg har lyst at bo med min familie,” fortæller Joseph.

Restauranten, og andre små lokale tiltag, er det, der skal til, hvis indbyggerne skal vende tilbage til Irbin. Derfor er Josephs initiativ en vigtig del af genopbygningen af Irbin og Syrien.

Selvom Joseph driver restauranten i Irbin, er han og familien endnu ikke flyttet tilbage. Sådan er det for mange af byens tidligere beboere. For nogle er det traumer og skræmmende minder, som gør det svært at vende tilbage. Andre har mistet deres hus og har derfor ikke noget at vende tilbage til.

Joseph er en af flere syrere, som har fået støtte gennem Open Doors’ indkomstgenererende projekter. Gennem vores lokale partnere har vi investeret i 1734 projekter, som hjælper kristne med at starte en butik, en lille fabrik, et værksted eller et lille landbrug. Nu kan de igen forsørge sig selv og deres familier, og samtidig er de med til at genopbygge Syrien.

Bed for Syrien

  • Bed for Joseph og de mange andre kristne, som gennem Open Doors’ projekter er ved at genopbygge Syrien

  • Bed om at der må blive fred og sikkerhed i Syrien

  • Bed for de stridende parter i Syrien