Forældre måtte ikke begrave deres døde datter

Laos_2021_0310109681_web.jpg

Da 30-årige Phetsamone* fra Laos døde tidligere på året fik hendes forældre ikke lov til at begrave hende på landsbyens gravplads.

Phetsamone blev kristen et år før sin død. Hun led af en alvorlig blodsygdom, og oplevede et mirakel, da en præst bad for hende. Derfor valgte hun at give sit liv til Jesus, selvom hun vidste, at det kunne få konsekvenser for hendes liv. Senere forværredes Phetsamones sygdom, og hun blev indlagt på et lokalt hospital, hvor hun senere døde.

Da Phetsamones forældre ville begrave hende i deres landsby, blev de nægtet adgang. Ifølge landsbyens stammetro er det forbudt af føre et lig ind i landsbyen – selv hvis det er en af byens beboere, der døde på et hospital. Selv hvis det var lykkedes forældrene at få deres afdøde datter ind i landsbyen, nægtede lokalsamfundet at lade hende begrave på deres gravplads, fordi hun var kristen.

Det lykkedes lederne i Phetsamones kirke at overbevise forældrene om at begrave deres datter på provinsens gravplads i stedet for landsbyens. Det var en langt dyrere løsning, fordi forældrene både skulle betale for det stykke jord, hvor Phetsamone skulle begraves og for at få adgang til gravpladsen.

Phetsamones forældre er langt fra de eneste, som har stået i samme situation. Det er ikke ualmindeligt, at kristne i Laos bliver beskyldt for at gøre ånderne vrede eller skabe splid, og derfor mister de deres rettigheder.

Bed for Laos

  • Bed for familier som Phetsamones, der skal kæmpe ekstra meget i svære situationer

  • Bed for de kristne, som bliver behandlet uretfærdigt og udstødt på grund af deres tro

  • Bed om forsoning mellem kristne og deres naboer, som forfølger dem.

*Navnet er ændret af sikkerhedsmæssige årsager


Få bedeemner på SMS

Hver uge udsender vi en SMS med et aktuelt bedeemne fra den forfulgte kirke. Hvis du vil bede med, kan du tilmelde dig vores bedeSMS:

Klik her for at tilmelde dig vores bedeSMS