Din støtte giver børn en fremtid

Forfølgelse er særlig hårdt for børn og unge, fordi det påvirker og former deres opvækst. Med gaver fra kristne i hele verden har Open Doors hjulpet børn og unge, som bliver forfulgt på grund af deres egen og deres forældres tro. Ét af de børn er Mimi i Irak, som har fået håb og en fremtid.

En nat i 2014 indtog Islamisk Stat den landsby, hvor Mimi boede med sin mor og bedsteforældre. Krigerne var klædt i sort, bar rifler og råbte ’Allahu Akbar,’ der betyder ’gud er stor.’ Det lykkedes Mimi og hendes familie at flygte fra angrebet på landsbyen.

”Selvom der er gået mange år, kan jeg stadig høre deres stemmer. Dem glemmer jeg aldrig,” fortæller Mimis mor Nadia om den nat.

Mimi var for lille til rigtig at forstå, hvad der skete, og hun husker ikke alt, hvad der skete, men hun husker frygten.

”Da jeg vågnede, så jeg mine bedsteforældre. De var bange, og jeg spurgte min bedstefar, hvad der var galt, men de sagde ingenting,” husker Mimi.

I 2014 blev mange familier drevet på flugt fra Nineveh-sletten i Irak. Islamisk Stat gik målrettet efter kristne familier. De smadrede ikke kun kirkerne, de fratog også børn deres kultur, deres hjem, deres barndom og deres fremtid.

Mimi var bare fire år, da hun måtte flygte med sin familie fra det eneste hjem, hun kendte. Da Islamisk Stat blev overvundet tre år senere, forsøgte familien at vende tilbage til Nineveh-sletten, men der var hverken arbejde at få eller håb om en bedre fremtid. Derfor var Mimis forældre ved at tage en svær beslutning om at forlade Irak.

Presset om at forlade Irak lå og ligger på alle kristne i Irak. Både myndigheder og borgere i Irak sætter spørgsmålstegn ved, hvorfor der er kristne i Irak, og de kristne får ingen hjælp. Forfølgelsen og det hårde pres for at forlade landet, er et forsøg på at rense Irak for kristne.

Mimis forældre ønskede at blive i Irak, men kunne ikke se, hvordan det kunne lade sig gøre. Derfor trådte Open Doors til og gav familien et mikrolån. Med pengene fra lånet har det købt får, geder og høns, og de har startet et landbrug i deres hjemby.

Det lille landbrug sørger nu ikke kun for Mimi og familiens overlevelse, det er også arbejdsplads for flere af de lokale, som passer markerne. Hønsene passer den nu 12-årige Mimi. Hun sørger blandt andet for at samle æg, og de befrugtede æg giver hun til andre familier, så de også kan få høns.

Mimi har fået håb for fremtiden. Hun drømmer om at overtage forældrenes landbrug en dag, for hun er ikke i tvivl om, at hun vil blive i Irak.

”Jeg elsker Irak, fordi det er mit land, og det er her, jeg blev født. Jeg vil ikke forlade det. Hvis mine forældre rejser, bliver jeg, for jeg skal passe mine høns,” understreger Mimi.

Mimis familie er én af 276 kristne familier i Irak, som i øjeblikket har et mikrolån hos Open Doors. Mange flere har allerede afbetalt hele deres lån. Virksomhederne, som lånene var med til at finansiere, sørger nu for at familierne har en indtægt, så de kan blive i Irak.

Bed for Irak

  • Bed for de kristne i Irak, som stadig oplever forfølgelse og diskrimination.

  • Bed om, at de kristne må være et vidne om Guds kærlighed til mennesker omkring dem i Irak.

  • Bed om, at Gud må møde muslimer i Irak, så de må opleve hans kærlighed.