400 kristne samlet til julefest

Hvordan fejrer man jul, når man er bange for at gøre det i sit hjem? I Bangladesh samlede Open Doors’ partnere 400 kristne med muslimsk baggrund til julefejring i begyndelsen af december. Sammen fik de en sikker og tryg julefejring, som de ikke kunne have holdt i deres egne hjem.

Mange kristne i Bangladesh lever tæt på eller sammen med deres muslimske familier, som forsøger at presse dem til at vende tilbage til islam. Julen betyder meget for de kristne, men det kan føre til splid og ekstra pres fra familien, hvis de fejrer julen åbent i deres hjem.

Open Doors’ partnere i Bangladesh har i flere år samlet en stor gruppe kristne til julefest. Her kan de kristne fejre Jesu fødsel uden frygt for, hvad deres familier og naboer vil sige eller gøre. I 2022 deltog 113 familier til julefesten i hovedstaden Dhaka. Rejsen til byen blev for mange af deltagerne gjort besværlig af en politisk krise, der satte begrænsninger for transporten i landet, men udfordringerne tog ikke modet fra de kristne.

”Igen og igen måtte vi finde alternativer. Rejsen endte med at koste mere end normalt, men vi ville fejre julen her, og vi var klar til at betale, hvad det måtte koste,” fortæller Fozol, der deltog med sin kone og deres 8-årige søn.

Julefejringen bød på sange, bibelstudie, fællesspisning, lege og fællesskab. Det var en mulighed for at møde andre kristne med samme baggrund og for at danne nye venskaber.

”Det er første gang, jeg har været med til en julefejring med så mange mennesker. Jeg er meget glad, og jeg vil gerne komme igen til næste år. Jeg elsker julens budskab, og jeg elsker at høre historier fra kristne fra andre dele af landet. Jeg har fået nye venner på min egen alder, som jeg vil holde kontakten med. Det har været den bedste jul i mit liv,” fortæller den 18-årige Eshe begejstret.

Fælles for alle deltagerne ved julefesten var, at de fik mulighed for at fejre julen uden frygt og panik. Langt de fleste har allerede planer om at være med igen i 2023.

Bed for Bangladesh

  • Bed for de mange kristne, som ikke var med til den store julefejring, men som måtte fejre julen i skjul i hjemmet.

  • Bed om, at de 400 kristne må vende hjem med fornyet energi.

  • Bed om, at de kristnes familier og naboer også må opleve Guds kærlighed.