Corona stoppede ikke Kirtis forfølgere

India_2021_0310109465_uge30_web.jpg

I maj 2020 delte vi Kirtis* historie. Kirti blev kristen efter at være blevet helbredt for en sygdom.

Hendes naboer opdagede, at hun ikke længere tilbad de hinduistiske guder, og de frygtede, at det ville bringe ulykke over hele landsbyen. Landsbyens ledelse forsøgte tre gange at true Kirti og hendes familie til at forlade troen, men Kirti nægtede.

Under en gudstjeneste i Kirtis hjem gik landsbyen til angreb. De hev Kirti og de andre kristne ud af huset og tæskede dem. Kirti fik skader på rygraden, som har givet hende varige mén.

På trods af overfaldet fortsatte de kristne med at mødes i Kirtis hjem. De vidste, at det var risikabelt, men for dem var troen vigtigere end den fare, de udsatte sig selv for.

Endnu engang angreb en gruppe mænd Kirtis hjem. De kidnappede hendes mand og slog ham ihjel. Drabsmændene blev hverken anholdt eller retsforfulgt.

Nu har vores partnere i Indien igen besøgt Kirti for at høre, hvordan hun er kommet igennem coronapandemien.

”Jeg har et lille landbrug, hvor jeg dyrker korn og grønsager, som jeg sælger på markedet,” forklarer Kirti. ”Da vi blev ramt af nedlukningen, blev det ekstremt svært at sælge min afgrøder, fordi det var forbudt at gå nogen steder.”

Kriti fortæller også, at hun blev særligt hårdt ramt, fordi hun var i en anden landsby, som hun ikke kunne komme hjem fra, da landet blev lukket.

”Nogle af dem i min landsby, som står bag forfølgelsen af os kristne, tog deres dyr med til mine marker og lod dem spise af mine afgrøder. De spiste mere end halvdelen af mit korn. Det betyder, at jeg har haft store økonomiske problemer,” siger Kirti.

Da myndighederne i Indien begyndte at dele nødhjælp ud under pandemien, blev Kirti og andre kristne i hendes landsby og nabolandsbyen forbigået.

”Jeg blev modløs og frustreret, for jeg har ansvaret for mine fire børn og mine svigerforældre, men Gud har hjulpet os igennem det, og han har sørget for os,” erklærer hun.

På trods af forfølgelserne både før og under pandemien har Kirti oplevet, at Gud har været med hende.

”Min svigerfar troede ikke på Jesus. Tidligere forfulgte han mig, og han har sagt, at min mand døde på grund af min tro. Jeg har bedt for min svigerfar, og få dage før I kom, blev han kristen,” smiler hun.

Ud over Kirtis svigerfar er 10 familier i Kirtis landsby blevet kristne under coronanedlukningen. Mange af dem er blevet kristne, fordi Kirti har bedt for deres sygdomme, og Gud har helbredt dem.

*Navnet er ændret af sikkerhedsmæssige årsager

Bed for Indien

  • Bed for de kristne, som stadig oplever forskelsbehandling

  • Bed for coronasituationen, som stadig er alvorlig

  • Bed om, at flere kristne som Kirti må have mod til at dele deres tro med andre


Se Kirtis historie

Da vi delte Kirtis historie i 2020, delte vi også denne video, som er en rekonstruktion af hendes historie. Kirtis historie er ikke enestående. Overfald som dem Kirti har oplevet, sker for 1000-vis af kristne indere.


Systematisk forfølgelse af kristne og muslimer i Indien

En ny rapport fra London School of Economics konkluderer, at muslimer og kristne i Indien bliver udsat for systematisk forfølgelse.

Læs om rapporten

Derfor sætter Open Doors i hele verden i juli måned fokus på forholdene for kristne i Indien. Du kan være med:

  • Bed for Indien

  • Hold øje med vores Facebook-side, og del gerne vores opslag, så endnu flere kan se, hvad der sker i Indien

  • Skriv en hilsen til en kristen i Indien – læs mere her