Aman oplevede Guds mirakler

Aman har med støtte fra Open Doors startet en lille LED-pærefabrik, som har skabt arbejdspladser til landsbyens indbyggere.

Aman har med støtte fra Open Doors startet en lille LED-pærefabrik, som har skabt arbejdspladser til landsbyens indbyggere.

Aman* er præst i den lille landsby i Indien, hvor han voksede op. Hans familie var de første i landsbyen, som blev kristne. Det nemmeste havde været at holde lav profil for at undgå forfølgelse, men Aman og hans familie valgte at gå en anden vej.

Det var Amans søster og far, som først blev kristne. Søsteren havde snakket med en præst, og hun tog deres far med i kirke. Amans mor var terminalt syg, og familien havde ikke råd til at betale for hendes operation.

”Efter min far havde været i kirke første gang, fjernede han alle afguderne i vores hjem. Han inviterede en præst, som holdt det første bedemøde i vores hus,” fortæller Aman.

Gennem seks måneder bad familien for Amans mor. Gennem de måneder blev både farens og Amans tro styrket, og de var ikke i tvivl om, at de skulle være kristne. Alle omkring familien satte spørgsmålstegn ved deres nye tro, men de opgav ikke deres bøn, og Gud gjorde miraklet: Amans mor blev helbredt.

”Efter min mors helbredelse kom jeg på bibelskole. Efter bibelskolen var min tro stadig ny, og jeg anede ikke, hvad der skulle ske. Til en gudstjeneste sagde en præst til mig, at han var sikker på, at jeg skulle arbejde for Gud,” siger Aman.

På det tidspunkt forstod han ikke, hvad det betød. Han rejste hjem til sine forældre i den landsby, hvor han var vokset op, og hvor de nu havde startet en lille huskirke. Forældrene ville have ham til at hjælpe i kirken.

”Da mine forældre sagde, at de ville have mig med til at drive kirken, vidste jeg, at det var et kald fra Gud.”

Efterhånden som flere og flere fra landsbyen blev en del af Aman og forældrenes kirke, steg presset på dem. Det blev beskyldt for at tvinge mennesker til at konvertere, og de blev forfulgt for deres tro og deres arbejde. Byens ledelse besluttede, at Aman og hans familie skulle forlade landsbyen.

”De frygtede, at alle i landsbyen ville blive kristne. Hele den nat bad vi,” fortæller Aman.

Få dage senere skete der noget, som ændrede situationen fuldstændigt. En af landsbyledernes datter blev meget syg. Hun var bevidstløs og havde svært ved at trække vejret. Landsbyens læge kunne intet gøre. Nogle af landsbyens kristne var til stede, og de foreslog, at man skulle bede for pigen, og de ringede efter Amans far. I en halv time bad Aman og hans forældre højt for pigen.

”Det var en stor udfordring for os at bede højt foran landsbyens ledere. Stort set hele landsbyen var i huset på det tidspunkt, for de ville se, hvad der skete, når vi bad. Heldigvis gjorde Gud et mirakel den dag. Pigen slog øjnene op, og hun begyndte at græde. Det blev tydeligt for alle, at hun ikke længere var bevidstløs.”

”Den aften oplevede vi, at det var Guds ønske, at vi skulle blive i vores landsby og fortælle om ham. I det øjeblik oplevede hele landsbyen Guds kraft,” erklærer Aman.

Aman og hans familie kunne have holdt deres tro for sig selv, men fordi de valgte at dele deres tro, er mange i deres landsby blevet kristne.

*Navnet er ændret af sikkerhedsmæssige årsager.

Bed for Indien

  • Bed om, at endnu flere kristne må få mod til at fortælle om Gud

  • Bed om, at kristnes historier må få endnu flere til at tro

  • Bed om, at Gud vil beskytte de kristne mod forfølgelse


Systematisk forfølgelse af kristne og muslimer i Indien

En ny rapport fra London School of Economics konkluderer, at muslimer og kristne i Indien bliver udsat for systematisk forfølgelse.

Læs om rapporten

Derfor sætter Open Doors i hele verden i juli måned fokus på forholdene for kristne i Indien. Du kan være med:

  • Bed for Indien

  • Hold øje med vores Facebook-side, og del gerne vores opslag, så endnu flere kan se, hvad der sker i Indien

  • Skriv en hilsen til en kristen i Indien – læs mere her