Akut hjælp til ofrene efter jordskælvene i Syrien og Tyrkiet

Det er hjerteskærende billeder fra Tyrkiet og Syrien, som fylder medierne i øjeblikket. Tusinder er døde, og endnu flere er sårede eller hjemløse som følge af jordskælvene.
"Vi er stadig i chok," siger Ibrahim Najjar*, en af Open Doors’ partnere i Aleppo i Syrien. ”Ingen boliger, ingen butikker, ingen mad. Folk lider.”

For kristne i regionen kommer jordskælvskatastrofen oven på et årti med væbnede konflikter og forfølgelse fra Islamisk Stat. Mange var ved at rejse sig igen og stable en ny tilværelse på benene – blandt andet med hjælp fra de flere end 160 håbscentre, som Open Doors’ partnere har ud over hele Syrien.

Arbejdet med disse centre betyder, at Open Doors i forvejen var til stede i det jordskælvsramte område, og derfor har vores medarbejdere og partnere kunnet give særdeles hurtig hjælp. Tusindvis af husvilde kristne har således søgt tilflugt i nogle af disse håbscentre og i andre kirker, hvor de har overnattet og fået mad (foto ovenfor), og i skrivende stund har Open Doors via sine partnere sørget for mad og indkvartering til flere end 5.400 personer (betalt af Open Doors) – og kirkerne i Aleppo har gjort klar til at tage imod yderligere et par tusinde.

Vi er også til stede i Tyrkiet, hvor vores medarbejdere deler mad, vand og tæpper ud.

Lige nu er vores medarbejdere og partnere dog udmattede, fordi de knokler de stort set i døgndrift. Tak, om du vil huske dem i bøn.

Tak også, hvis du vil hjælpe os med at hjælpe dem:
* En nødhjælpspakke med mad, tøj og tæpper koster 300 kroner.
* Indbetal din støtte på MobilePay 90258 eller bankkonto 1551-3894622 – mærk indbetalingerne ”Jordskælv”.

På forhånd tak.

  • Bed for Open Doors’ partnere i Syrien (lokale kirker og kirkeledere). Bed om styrke, udholdenhed og visdom.

  • Bed for de sårede.

  • Bed for pårørende til de dræbte og sårede.

  • Bed for rednings- og nødhjælpsarbejdere. 

(NB: Skulle det ske, at Open Doors indsamler flere penge end der er brug for til den aktuelle krisehjælp, vil de overskydende penge blive brugt i håbscentrenes normale arbejde i Syrien, som både handler om akut og langsigtet hjælp.)

* Navnet er ændret af sikkerhedshensyn