77-årig kvinde fik bank efter sin dåb

Der skeles ikke til alder, klasse eller køn, når man har 'vanæret sin landsby' ved at konvertere fra islam til kristentro. Sådan er virkeligheden i landdistrikterne i Bangladesh – og det fik 77-årige Ayesha Begum at føle i begyndelsen af januar.

Sammen med sin søn og fire andre blev hun døbt i fuld offentlighed den 14. december – hvilket betød, at mange muslimer overværede højtideligheden. Nogle filmede også dåben, og en islamistisk gruppe lagde videoen på Facebook (se foto ovenfor), hvor den hurtigt spredte sig med mange vrede kommentarer og emojis til følge.

Den lokale muslimske befolkning begynde derefter at true Ayesha, hendes søn og de fire andre, som var blevet døbt. Truslerne gjorde de nye kristne utrygge og bange, men da de er fattige, var de nødt til at fortsætte med at gå ud blandt folk for at arbejde og tjene til dagen og vejen.

I begyndelsen af januar blev Ayeshas søn, som var på vej til en arbejdsopgave på en mark, pludselig overfaldet af en gruppe vrede muslimer. Ayesha hørte ham skrige og løb hen for at hjælpe – men alle hendes forsøg på at overtale overfaldsmændene til at holde inde, prellede af. Tværtimod angreb de også hende, så både mor og søn blev gennembanket med kæppe af træ og bambus. Til sidst efterlod overfaldsmændene dem på jorden til at dø.

Nogle lokale kristne hørte dog om, hvad der var sket - og skyndte sig at få Ayesha og hendes søn på hospitalet. Det lokale politi blev også orienteret om hændelsen, men foreløbig har de ikke foretaget sig noget i sagen.

Ifølge en lokal præst er Ayeshas situation ikke god. Hun kan ikke bevæge benene, og hun har ondt i brystet. Så de har brug for en bedre – og dyrere – behandling, men det har de ikke råd til.

 Open Doors’ lokale partnere gør, hvad de kan, for at opmuntre og støtte Ayesha og hendes søn – og de har også betalt for den nuværende hospitalsbehandling.

 Bed for Ayesha og hendes søn:

  • Bed om, at de hurtigt kommer sig efter overfaldet – og helt uden mén.

  • Bed Gud styrke og opmuntre dem, så de ikke mister deres tro som følge af dette.

  • Bed om, at bitterhed ikke får plads i deres sind.