Undervisningsmaterialer brændt af

I slutningen af august konfiskerede og afbrændte muslimske ledere undervisningsmaterialer og bibler fra læse- og skriveundervisning for voksne i Bangladesh.

Open Doors’ partnere i Bangladesh har gennem de seneste år undervist voksne analfabeter i læse- og skrivefærdigheder. Undervisningen giver de lokale bedre forudsætninger for at få et job. Det er lokale kristne, det står for undervisningen, og ofte er eleverne også kristne. Det giver med jævne mellemrum problemer med lokale muslimske ledere.

Den 31. juli gik to muslimske ekstremister fra hus til hus i en landsby i det nordlige Bangladesh for at finde den lokale underviser i læsning og skrivning, Mahfuza Bagum. De lod som om de kendte hende, men deres egentlige formål var at sabotere undervisningen.

I første omgang gik de to mænd til de studerende. De spurgte ind til undervisningsmaterialerne, men da de ikke fik de svar, de ledte efter, gik de direkte til Mahfuza. De beskyldte hende for at tvangskonvertere muslimer, og de råbte ad hende for at få hende til at stoppe sin undervisning.

Få dage senere dukkede ekstremister op i elevernes hjem. Eleverne blev truet med alvorlige konsekvenser, hvis de ikke droppede undervisningen. Fyldt af frygt spurgte flere, om de kunne udskyde undervisningen et par uger, så der kunne falde ro over situationen. De var bange for, hvad ekstremisterne kunne finde på at gøre.

I slutningen af august ransagede muslimske ledere igen elevernes huse. De tog alt, hvad de kunne finde af bibler og undervisningsmaterialer. De rev alle siderne ud af bøgerne. Noget af det blev solgt til opkøbere af affaldspapir, andet blev solgt som affald og resten blev brændt.

Efter hændelsen har Mahfuza været nødt til at flygte sammen med sin mand. De kan hverken være i den landsby, hvor de arbejdede, eller i den landsby, hvor de boede. Parret kan i øjeblikket heller ikke forsørge sig selv, selvom Mahfuza både er underviser og kan arbejde med basal medicinsk behandling, og hendes mand er uddannet dyrlæge og præst. Derfor får både de og eleverne i øjeblikket hjælp af Open Doors’ lokale partnere.

Smidt ud af undervisningslokaler

En anden af Open Doors’ samarbejdspartnere har også oplevet forfølgelsen fra lokale muslimer.

Afroza underviser kvinder i discipelskab. Ud over at få styrket troen betyder fællesskabet i undervisningen meget for Afrozas elever, men nu bliver de truet til at blive væk fra undervisningen. Samtidig er Afroza blevet tvunget til at opgive sit lejede undervisningslokale.

Lokale muslimer har truet ejeren af huset med, at alle de muslimske beboere i huset ville flytte, hvis han blev ved med at leje ud til de kristnes undervisning. I frygt for at miste sin indkomst har ejeren bedt Afroza om at finde et andet sted.

En af deltagerne på Afrozas kursus bor sammen med sin familie i en af lejlighederne i samme bygning. De har modtaget trusler mod deres to teenagedøtre. Familien overvejer, om kvinden skal fortsætte på Afrozas kursus, og om de kan blive boende i lejligheden.

Bed for Bangladesh

Bed om, at eleverne fra discipelskabstræningen og læse- og skriveundervisningen må kunne fortsætte deres undervisning.

Bed om, at Mahfuza og Afroza må opleve, at Gud tager hånd om deres situationer.

Bed for de muslimer og muslimske ledere, som forfølger kristne i det nordlige Bangladesh.