Abdullah kunne ikke lade være med at fortælle om Jesus

Illustrationsbillede

ERITREA: Abdullah konverterede fra islam til kristentro og var så glad for sin nye tro, at han fortalte om Jesus til alle, som gad lytte. I sidste ende kom det til at koste ham livet.

Abdullah voksede op i en traditionel muslimsk familie, men da han først blev kristen, var han fyr og flamme for at fortælle om sin nye tro. Han talte med alle, som ville lytte – også sine kolleger. Som ansat på et regeringskontor var Abdullah fuldt ud klar over, at dette indebar en stor risiko, men han fortsatte uanfægtet.

En muslimsk kollega var meget utilfreds med, at Abdullah hele tiden talte om sin kristne tro, og en dag lokkede han Abdullah i en fælde. Han fik Abdullah til at komme med politiske kommentarer, mens han i al hemmelighed optog samtalen. Næste dag blev Abdullah anholdt og sendt i fængsel.

Trofast til det sidste

Abdullah tilbragte to år i fængsel. Hans kone fortæller, at hun ikke fik lov til at komme med ekstra tøj til ham, og han fik kun mad tre gange om ugen – altid linsesuppe og lidt brød. Han fik også kun lov til at gå på toilettet tre gange om ugen.

Han skrev breve til sin kone, hvor han beskrev sin forværrede sundhedstilstand. Først da han blev alvorligt syg og insisterede på lægehjælp, kom han på hospitalet. Desværre var det for sent, og Abdullah døde.

Abdullah efterlod sig sin kone og deres syv børn. Familien er overbevist om, at han blev fængslet for at skræmme ham til at holde op med at tale om sin tro. I sidste ende var myndighedernes mål, at han skulle fornægte sin tro på Jesus og konvertere tilbage til islam. Han blev fortalt, at hvis han gjorde dette, ville anklagerne mod ham forsvinde.

Men hverken fængsling, sult, tortur eller sygdom kunne få Abdullah til at give slip på sin tro på Jesus

Bed

  • Bed for Abdullahs kone og børn. Bed om Guds trøst og fred.

  • Bed for kristne, som sidder fængslet og udsættes for tortur.

Læs mere om forfølgelse af kristne i Eritrea

Artiklen er også udgivet i vores blad i februar 2024 i forbindelse med lanceringen af World Watch List 2024.