37-årig kvinde smidt ud af sit hjem

Illustrationsbillede

Illustrationsbillede

37-årige Rubina* fra det sydvestlige Bangladesh blev smidt ud af sit hjem, da hun blev kristen. Selvom hun sammen med sin datter har fået husly hos en kristen familie, er deres fremtid usikker.

I foråret 2021 gik Rubina forbi en lokal kirke, mens præsten underviste til det ugentlige bibelstudie, hvor deltagerne også diskuterede bibeltekster. Rubina blev fanget af undervisningen, men hun turde ikke gå indenfor, så hun satte sig ved vinduet og lyttede til undervisningen og diskussionerne.

Rubina blev nysgerrig efter at vide mere, og hver søndag kom hun tilbage til kirken og lyttede til undervisningen. Hun gik aldrig indenfor, men beholdt sin plads under vinduet udenfor kirken. Selvom hun ikke kom ind, lagde præsten mærke til, at den samme kvinde kom igen uge efter uge og sad og lyttede til hans undervisning. En søndag gik han ud for at hilse på hende, og da han spurgte, hvorfor hun sad der, svarede hun:

”Jeg elsker undervisningen, så jeg sidder her og lytter til den. Jeg vil gerne sige ’JA’ til Jesus, og jeg vil dele det med min mand.”

Rubina gjorde, som hun havde sagt til præsten. Hun blev en del af kirken, og hun fortalte sin mand om Jesus, men han blev ikke begejstret. I stedet for at lytte til Rubina, tæskede han hende og forbød hende at gå i kirke. Når Rubina trodsede hans forbud, tæskede han hende igen.

I juni blev Rubinas nye tro for meget for hendes mand. Han krævede skilsmisse og smed Rubina og deres 18-årige datter ud af hjemmet.

Rubina og datteren har fået midlertidigt husly hos en kristen familie. Rubina har forsørget de to gennem småjobs, men coronasituationen gør det svært at blive ved med at finde arbejde. Derudover er det risikabelt for de to kvinder at bo alene, og der spredes mange rygter i lokalsamfundet om kvinder, som ikke er under deres mænds beskyttelse.

På trods af de svære fremtidsudsigter holder Rubina fast i troen. Hun har blandt andet fortalt sin søster om Jesus, og søsteren er nu ved også at blive en del af kirken.

*Navnet er ændret af sikkerhedsmæssige årsager

Bed for Bangladesh

  • Bed for Rubina, hendes datter og andre kvinder i samme situation, som skal finde en ny vej i livet.

  • Bed om forsoning i familier, som bliver adskilt på grund af troen.

  • Bed om at coronasituationen må forbedres, så flere kan finde arbejde igen.