Voksne lærer at læse i kirkerne i Bangladesh

En stor del af den voksne befolkning i landdistrikterne i Bangladesh har aldrig lært at læse og skrive. Det er kirkerne nu med til at lave om på. Med hjælp fra Open Doors’ partnere har lokale kirker startet mere end 200 undervisningssteder. I 2021 lærte mere end 3000 voksne at læse gennem kirkernes undervisning.

Sumi er en af de lærere, der har undervist analfabeter i sin egen landsby. For hende handler arbejdet ikke kun om, at hendes naboer skal lære at læse og skrive, det handler også om at give kristne adgang til evangeliet.

”Gennem undervisningen har de studerende lært at læse i Bibelen, og de har fået lettere adgang til Bibelens historier. Nu kan de selv læse om, hvem Jesus er, og hvordan han gjorde mirakler,” forklarer Sumi, og hun uddyber, at det er med til at øge de kristnes engagement i kirkerne.

De fleste i Sumis klasse er kristne med muslimsk baggrund, og de kommer fra en landsby, hvor der bor flest ikke-kristne. Undervisningen af analfabeter hjælper ikke kun de studerende i klassen, den spreder sig som ringe i vandet, når de studerende fortæller bibelhistorierne til deres familier, og når de deler deres begejstring over at kunne læse med deres muslimske naboer.

”Muslimske kvinder fra landsbyen begynder at vise interesse for undervisningen. De har også lyst til lære at læse og skrive,” fortæller Sumi. ”I august blev tre kvinder døbt, fordi de var blevet kristne gennem undervisningen”

Sumis oplevelser er fantastiske, men slet ikke enestående. Mange steder i Bangladesh leder undervisningen mennesker til tro, den skaber et større engagement i kirkerne, og den styrker de kristnes tro, fordi de nu selv kan læse i Bibelen.

Bed for Bangladesh

  • Bed for alle dem, der underviser analfabeter.

  • Bed om, at undervisningen fortsat må lede mennesker til tro på Jesus.

  • Bed for kirkerne i Bangladesh.