Vinita og Preetha blev nægtet behandling efter brutalt overfald

”Vi var blevet dræbt, hvis det ikke var for Gud.”

Sådan siger Vinita* fra Indien om den dag, hvor hun, hendes præst og præstens familie blev overfaldet af hindunationalister.

Troen har ændret hendes liv

Vinita blev kristen, fordi en tidligere kollega fortalte om Jesus, hver gang de spiste frokost sammen. I lang tid afviste Vinita at forlade hinduismen, men kollagens historier ledte Vinita til Jesus. Nu siger hun, at det er det bedste, der er sket for hende.

”Før jeg blev kristen, havde jeg mange problemer og udfordringer. Da jeg mødte Gud, oplevede jeg en ro, som jeg ikke kunne finde andre steder,” fortæller hun.

Som ny kristen havde Vinita lyst til at dele sin tro med alle omkring sig, men det gik ikke så godt.

”Jeg prøvede at fortælle mange mennesker om Jesus, men de lyttede ikke. De skældte mig ud og sagde: ’Du tilbeder en fremmed gud i stedet for vores guder og gudinder,’ ” fortæller hun.

Forfølgelser er en del af hverdagen

Da Vinita blev kristen, blev forfølgelse en del af hendes hverdag. Hun vænnede sig til at blive råbt efter på gaden, og til at hendes naboer ikke kunne lide hende, men på et tidspunkt blev forfølgelserne voldelige.

Vinitas søster blev overfaldet udenfor deres hjem. Da Vinita forsøgte at hjælpe fik hun også tæsk. Søstrene forsøgte at anmelde overfaldet, men deres overfaldsmænd havde allerede bestukket politiet og sagt, at det var Vinitas søster, der startede slagsmålet.

Både Vinita og hendes søster var rystede efter overfaldet. Derfor ringede de efter deres præst Navin* og hans kone Preetha*, så de kunne bede sammen.

Fra forfølger til forfulgt

Før Navin og Preetha mødte Gud, var Navin med til at overfalde kristne, som kom til deres nabolag. Han håbede, at overfaldene ville få de kristne til at holde sig væk fra området.

Navin og Preethas datter Mirai* led af en alvorlig hudsygdom. Det bekymrede Preetha meget, for hun var bange for, at Mirai aldrig ville blive gift. Deres hinduistiske ledere foreslog, at Mirai skulle faste, bede og deltage i religiøse ceremonier, men intet hjalp på sygdommen.

Da nogle kristne fortalte, at Jesus kunne helbrede sygdomme, tænkte Preetha, at de lige så godt kunne prøve at bede. Hun lovede at give sit liv til Gud, hvis han helbredte datteren. Og det gjorde han.

Fra den ene dag til den anden, var det pludselig Navin og Preetha, som fortalte alle om Jesus.

”Kristne er ikke velkomne her”

Mens Vinita og hendes søster bad sammen med Navin og Preetha opdagede en gruppe lokale hindunationalister, at der var en præst på besøg.

Det provokerede dem så meget, at de slog døren ind og gik til angreb.

”Otte eller ni mænd fra nabolaget væltede ind i vores hus. I næsten 30 minutter tæskede de os med køller og smadrede vores hjem. De trampede på os, og de tog min 6 måneder gamle datter og smed hende på gulvet,” fortæller Vinita.

Lederen af gruppen tog fat i Navins skjorte og trak ham op, så de havde ansigterne lige ud for hinanden, og råbte:

”Kristne er ikke velkomne her.”

Overfaldet gav både Vinita og Preetha alvorlige kvæstelser. Vinita havde fået skader i hovedet. Preetha var bevidstløs, hendes hånd var blevet flået op, da hun forsøgte at beskytte sig mod slag, hendes ben var brækket, og hun havde indre skader.

Det lykkedes Vinita at flygte ind i nabohuset, og selvom ekstremisterne forsøgte at få hende tilbage, lykkedes det ikke.

”De råbte efter mig: ’få hende tilbage,’ men Gud beskyttede mig. Vi var blevet dræbt, hvis det ikke var for Gud,” fortæller hun.

Ingen behandling på hospitalet

Vinita fik alle bragt til hospitalet på trods af sine egne skader. På mirakuløs vis var de alle i live, da de nåede til hospitalet. Særligt Preethas tilstand var alvorlig, og Vinita frygtede at hun ville dø.

”Da vi kom til hospitalet, ville de ikke behandle os, fordi vores overfaldsmænd havde truet dem. Preethas tilstand var meget kritisk, så jeg bad: ’Gud, vis os din styrke og helbred os,’ ” fortæller hun.

Preetha kom til bevidsthed, mens hun lå der, og hun hørte Vinitas bøn. Hun havde set Gud helbrede Mirais hud på et øjeblik, men hun vidste ikke, om han også ville helbrede hende, eller om han kaldte hende hjem.

”Uanset om jeg skulle leve eller dø, så ville jeg gøre det for Gud,” fortæller Preetha.

Gud svarede Vinitas bøn, men ikke som de forventede.

”Nogle af Open Doors’ partnere dukkede op. De hjalp os til et andet hospital, hvor vi kunne blive behandlet, og de betalte vores hospitalsregninger. Hvis de ikke var dukket op, var Preetha død af sine kvæstelser,” fortæller Vinita.

På trods af de voldsomme forfølgelser holder Vinita fast i sin tro:

”Jeg har aldrig overvejet at forlade Gud, for Gud beskyttede os og hjalp os. Da Jesus forlod denne verden, sagde Han: ’Fader, tilgiv dem, for de ved ikke, hvad de gør.’ De vers lærer mig at tilgive min fjender, og jeg beder om, at de må møde Jesus.”

*Navnene er ændret af sikkerhedsmæssige årsager.

Bed for Indien

  • Bed for Preetha, Vinita og deres familier.

  • Bed om retfærdighed for kristne og muslimer, så politiet tager deres anmeldelser seriøst, og så de kan blive behandlet på hospitalet.

  • Bed om forsoning mellem kristne, muslimer og hinduer i Indien.


Open Doors sætter fokus på Indien

Gennem sommeren retter Open Doors i hele verden blikket mod Indien. Der er et stort behov for, at vi taler højt om de forhold, som både kristne og muslimer lever under.

”Vi er nødt til at handle nu. Situationen her er meget alvorlig, og det kan være sidste gang, at vi har mulighed for at sige vores mening,” fortæller Samuel*, der er præst i Indien og en af Open Doors’ partnere i landet.

Du kan være med til at sætte fokus på Indien:

  • Del vores Facebook-opslag i den kommende tid, så endnu flere ser dem og bliver opmærksomme på situationen i Indien.

  • Brug #StandForTruthIndia, når du deler vores opslag, eller selv skriver om det på sociale medier.

  • Bed for kristne og muslimer i Indien, og bed om forsoning i landet.  


Systematisk forfølgelse af kristne og muslimer i Indien

En ny rapport fra London School of Economics konkluderer, at muslimer og kristne i Indien bliver udsat for systematisk forfølgelse.

Læs om rapporten

Derfor sætter Open Doors i hele verden i juli måned fokus på forholdene for kristne i Indien. Du kan være med:

  • Bed for Indien

  • Hold øje med vores Facebook-side, og del gerne vores opslag, så endnu flere kan se, hvad der sker i Indien

  • Skriv en hilsen til en kristen i Indien – læs mere her