Ungdomslejr fik afgørende betydning

Ungdomslejre er afgørende for mange kristnes trosliv. Sådan var det også for Rebel* fra det lille sydøstasiatiske land Brunei. Selvom det først var i 2021, at hun gav sit liv til Gud, har en ungdomslejr i 2016 haft afgørende betydning for hendes liv.

Rebels liv har aldrig været let. Hun var barn, da hun mistede sin far. Som den ældste i søskendeflokken begyndte hun at tage ansvar for husholdningen for at hjælpe sin mor. Hun begyndte at arbejde for at hjælpe med økonomien, og jonglerer nu både arbejde og uddannelse.

Begge Rebels forældre var kristne, og hun kom med i kirke, men hun kan se nu, at hun ikke rigtig kendte Jesus.

I 2016 så Rebel en reklame for en kristen ungdomslejr. Hun så lejren som en mulighed for at få en pause fra det hårde liv derhjemme. Kort tid før lejren døde Rebels mor pludseligt, og hun stod nu ung og forældreløs med ansvaret for sine yngre søskende.

”Lejren skulle have været en dejlig ferie, men det endte med at blive en lejr med genoprettelse for mig. Det gjorde stort indtryk på mig, og der blev plantet et frø i mig på den lejr,” fortæller Rebel.

Ungdomslejren blev det sted, hvor Rebel første gang mærkede Gud og lærte Jesus at kende.

”Der var mange aktiviteter og workshops på lejren, men det var lovsangsmøderne, som virkelig påvirkede mig. Det brød mit hårde hjerte, og Gud gav mig den trøst, som jeg havde brug for,” fortæller Rebel med tårer i øjnene.

Mødet med Gud åbnede Rebels øjne for, hvem Han i virkeligheden er. Hun fandt ud af, at hun kan have en relation til Gud, hvor hun kan stille alle de svære spørgsmål.

”Jeg spurgte: ’Hvorfor tog du mine forældre så pludseligt?’, ’Hvorfor skal jeg løfte deres opgaver alene?’, ’Hvor meget længere skal jeg balancere studie og arbejde for at passe på mine søskende?’ Jeg havde så mange spørgsmål, at jeg kunne have skrevet to siders essay med dem. Det var enormt opmuntrende at finde ud af, hvor forskellig relationen til Gud var fra relationen til mine forældre,” fortæller Rebel.

Lederne på ungdomslejren hørte Rebels historie, og samlede hende og hendes yngre søskende for at bede for dem.

”De frivillige bad for mig og mine søskende, og en af dem sagde: ’Ødelagte hjerter bliver repareret på samme måde som Kintsugi (japansk kunst, hvor ødelagt porcelæn samles med guld).’ De ord har jeg holdt fast i siden,” fortæller Rebel.

Oplevelserne på ungdomslejren var livsforandrende og plantede de første frø i Rebels personlige tro, men det var først i 2021, at hun var klar til endeligt at give sit liv til Jesus. Siden da er hendes tro vokset, og sammen med den et kald til at hjælpe andre, som gennemgår samme type tragedier. I 2022 er hun blevet frivillig hjælper for traumatiserede unge.

”Til vores møder fortæller unge om deres sorg og udfordringer. For hvert møde kommer de nærmere helbredelse og genoprettelse. Det er et svar på mine bønner, at jeg kan bruge min egen viden om sorg til at hjælpe andre. Det takker jeg Gud for,” fortæller Rebel.

Rebel har en drøm for ungdommen i Brunei: at de må opleve Gud på samme måde, som hun gjorde i 2016. I Brunei er islam hovedreligionen, og den er grundlaget for lovgivningen. Mange unge kristne tilpasser sig lovgivningen i stedet for at holde fast i deres kristne tro.

”Jeg har hørt mange unge kristne sige, at de elsker Gud af hele deres hjerte, men når de er sammen med deres venner, siger de ikke et ord om Gud. En lejr, som den jeg var på, kan være en stor gave for deres tro. Der får de den opmuntring, som de har brug for,” fortæller Rebel, som opfordrer alle unge hun møder til at tage på ungdomslejre.

*Navnet er ændret af sikkerhedsmæssige årsager.

Bed for Brunei

  • Bed om, at unge kristne må blive fornyet i deres tro, så kirken fortsat kan leve videre i Brunei.

  • Bed for unge som Rebel, der er med til at opbygge kirken blandt Bruneis unge.

  • Bed om, at Gud må møde Bruneis ledere, og at de må se, hvilken betydning de kristne har for deres land.