Sudans kristne beder om forbøn

Tidligt om morgenen mandag den 25. oktober overtog militæret magten i Sudan. På trods af en relativt fredelig magtovertagelse, spreder usikkerheden sig blandt befolkningen og især blandt de kristne.

”Fra tid til anden ser vi sikkerhedsfolk i gaderne. De har også arresteret forskellige mennesker – de fleste for politiske aktiviteter,” fortæller en anonym kilde til Open Doors.

Jævnligt høres skud i gaderne, men årsagen til skyderierne er ikke tydelig for lokalbefolkningen, som ikke har overblik over situationen.

”Nu, selv mens jeg taler med jer, kan jeg høre skyderi. Jeg ved ikke om det er politiet, eller nogen der forsøger at skræmme os eller stoppe demonstrationer,” fortæller den anonyme kilde.

Han fortæller også, at gaderne er tomme, og at ingen ved, hvad fremtiden bringer.

”Der er ingen aktivitet i gaderne, men vi håber, at hverdagen begynder at vende tilbage lidt efter lidt. Der er intet nyt om, hvordan regeringen kommer til at se ud, om de vil danne en ny eller genindsætte den tidligere regering.

De kristne i Sudan er bekymrede for, hvordan fremtiden ser ud for dem og for deres land.

”Fortsæt med at bede om, at vi må se forandringer ske. Vi har brug for at se Gud gribe ind i denne svære situation. Selvom her er roligt, ved ingen, hvad der kommer til at ske i morgen,” lyder opfordringen fra en lokal kristen.

Ved militærkuppet overtog militæret magten fra den overgangsregering, der har styret Sudan siden april 2019, hvor den tidligere præsident gennem 30 år, Omar al-Bashir, blev væltet. Overgangsregeringen har i 2,5 år arbejdet henimod et demokratisk valg, og de har tilbagerullet lovgivningen, som gjorde det ulovligt for muslimer at forlade Islam. Militærkuppet bringer usikkerhed med sig om den fremtid, som ellers så lys ud i Sudan.

Bed for Sudan

  • Bed om, at Gud må beskytte de kristne i Sudan.

  • Bed for lederne i Sudan og om at Gud må røre deres hjerter.

  • Bed om, at Gud må skabe den forandring, som de kristne efterspørger.