Sanaz mødte Jesus i en drøm - og så blev alt anderledes

Illustrationsbillede

IRAN: Sanaz gik fra et liv som stofmisbruger med traumer i bagagen til en tilværelse, hvor hun elsker at hjælpe andre. Vendepunktet var, da hun mødte Jesus i en drøm.

Sanaz* blev kristen for syv år siden. Indtil da var hendes liv fyldt med barske erfaringer: Som syvårig misbrugte hendes onkel hende seksuelt, og hun var kun 13 år, da hun blev tvunget til at gifte sig. Hun blev mor som 15-årig og skilt et par måneder efter fødslen. Tre år senere blev hun gift for anden gang, fik en datter – og blev skilt kort efter.

”Jeg var en pige uden identitet. Alt var taget fra mig med vold, og jeg havde ingen, som kunne hjælpe mig. Ofte tænkte jeg på at begå selvmord,” fortæller hun.

Den indre smerte drev Sanaz ud i en livsstil med fester, stoffer og skiftende partnere. Børnene efterlod hun hos deres respektive fædre, og hun havde stort set ingen kontakt til dem. På et tidspunkt besluttede hun at forlade Iran – og da hun havde hørt, at man kunne få asyl, hvis man som kristen iraner flygtede til et andet land, kontaktede hun en ven fra misbrugsmiljøet, som var blevet kristen, og bad om at få en bibel og komme med til en gudstjeneste. På den måde blev hun på skrømt en del af en lille huskirke.

Kun Jesus kunne gøre det

Men en nat mødte Sanaz Jesus i en drøm.

”Jeg får stadig gåsehud, når jeg tænker på det,” stråler hun. ”Han sagde, at jeg skulle blive i Iran, fordi han havde planer for mig her.”

Oplevelsen fik Sanaz til at opgive ’skuespillet’ og for alvor give sit liv til Jesus og blive kristen.

”Jesus gav mig en ny identitet og forvandlede mit liv!” fastslår hun og uddyber:

”Han helbredte mig psykisk, fysisk og følelsesmæssigt, og han genoprettede mit forhold til mine børn, så jeg i dag er en mor, der viser omsorg for mine børn. Ingen andre end Jesus kunne have gjort det.”

Forvandlingen var så markant, at en hel række af Sanaz’ venner fra misbrugsmiljøet også gav deres liv til Jesus og blev kristne. I dag rækker Sanaz sammen med andre ud til hjemløse og misbrugere med praktisk hjælp – eksempelvis rejser de telte, som hjemløse kan overnatte i, ligesom de tre gange om ugen serverer varm mad. De uddeler også tøj og sørger for undervisningsmateriale til børn, som ikke kan gå i skole, fordi de er nødt til at arbejde for at hjælpe til med at forsørge deres familie.

Sanaz besøger også gamle og syge kvinder og beder sammen med dem. Derudover uddeler hun månedlige fødevarepakker til omkring hundrede familier, som lever under fattigdomsgrænsen. Alt sammen med støtte fra Open Doors’ lokale partnere.

”Jeg lever for at tjene Jesus,” erklærer hun med et bredt smil.

Bed

  • Bed for Sanaz. Bed Gud velsigne hende i at række ud til andre mennesker – hjemløse, stofmisbrugere, fattige, syge og gamle.

  • Bed for iranske kristne, som er under et stærkt pres. Bed særligt for dem, som sidder i fængsel, og dem, som er konvertitter med muslimsk baggrund.

Læs mere om forfølgelse af kristne i Iran

Artiklen er også udgivet i vores blad i februar 2024 i forbindelse med lanceringen af World Watch List 2024.