Sahar hjælper nykristne kvinder med muslimsk baggrund

Da iranske Sahar blev kristen, oplevede hun en særlig frihed, men der gik ikke lang tid før hendes muslimske mand bad hende forlade ham, deres hjem og deres to børn.

I maj delte vi Sahars historie i vores blad, og nu har vi en opdatering om hende. Selvom hun mistede sin familie, vendte hun aldrig tilbage til islam. I stedet bad hun indgående Gud om at blødgøre hendes mands hjerte – og hun fik svar på sin bøn. Hun genopbyggede forholdet til ham. Efter en fængsling besluttede de at flygte til Tyrkiet for at beskytte Sahar.

Læs første del af Sahars historie

Sahar oplevede et stærkt kald til at arbejde blandt nykristne kvinder med muslimsk baggrund. Det kald tager hun alvorligt i det naboland til Iran, som hun nu bor i med sin familie. Kvinderne, hun hjælper, står ofte i endnu sværere situationer end den, hun selv oplevede.

”Jeg husker tydeligt den dag, Gud kaldte mig til at arbejde for ham. Mit svar var: ’Gud, jeg er kun en kvinde, hvordan skal jeg gøre det?’ 18 år senere kan jeg nu se tilbage på, hvordan Gud har forandret mit liv og bruger det til at opfylde sine løfter,” fortæller Sahar om sit kald.

Arbejdet med kvinderne er meget bredt. Sahar sørger for alt fra bedemøder og bibelundervisning til rådgivning og sjælesorgssamtaler. Hun har særligt fokus på afghanske og iranske flygtninge, hvor mange kvinder er blevet smidt ud af deres familier. Nogle af dem er allerede kristne, andre kan hun dele budskabet om frelse med i håb om, at de også en dag blive kristne.

”Jeg gør alt, hvad jeg kan. Jeg står ved deres side, beder med dem, vejleder dem og trøster dem,” fortæller Sahar.

Sahars arbejde påvirker også hendes egen tilstand. Derfor bruger hun meget energi på at holde fast i, at Gud er god, og at han sørger for hende.

”For et par dage siden vågnede jeg med negative tanker om håbløshed og bekymring. På vej til kirke kom jeg i tanke om, hvordan Gud har gjort mirakler i mit liv. Jeg besluttede mig for at skrive alt det ned, som Gud har gjort i mit liv, og der indså jeg den indflydelse min tjeneste har haft. Det er ikke mig, Sahar, men Helligånden i mig, som inspirerer andre kvinder i min kirke, min by og mit land. Det var værdifuldt for mig at opdage, at Gud bruger mig til at velsigne andre,” fortæller Sahar.

Udover arbejdspresset fortæller Sahar også, at inflation, efterdønningerne fra jordskælvet i Tyrkiet og Syrien i begyndelsen af 2023, hendes flygtningestatus og forældreskabet bekymrer hende. Derfor er hun begyndt selv at få rådgivning til at bearbejde alt, hvad der fylder.

Bed

  • Bed for de mange iranske flygtninge som Sahar, som er under et stort pres som kristne og som flygtninge.

  • Bed om, at Sahar og dem hun tjener med, må lægge deres byrder hos Gud, så de kan fokusere på det arbejde, der tjener ham.

  • Bed om, at Gud må styrke sin kirke i Iran.