Sådan bliver børn forfulgt

Open Doors estimerer, at flere end 100 millioner børn bliver forfulgt som følge af deres kristne tro. Typen og graden af forfølgelse varierer fra land til land og fra situation til situation – vi har samlet nogle eksempler. 
 

Bangladesh_2019_0380108772.jpg

01

Kristne skolebørn bliver chikaneret af de andre elever – ja, tilmed af læreren. Dette sker i en lang række lande med eksempelvis muslimsk, buddhistisk eller hinduistisk flertal. 

02 

I mange muslimske lande, hvor de kristne forældre er hemmeligt kristne, bliver børnene undervist i islam i skolen og i kristentroen derhjemme. Dette fører ofte til identitetsproblemer for børnene. 

03

Buddhistiske ekstremister i eksempelvis Sri Lanka, Bhutan og Myanmar går direkte efter kristne børn ved at åbne skoler i områder med kristent flertal. Her tvinger de børn fra kristne hjem til at deltage i buddhistiske ritualer og modtage buddhistisk undervisning. 

04

Er man under 18 år i Kina, er det forbudt at deltage i kirke, søndagsskole eller andre religiøse aktiviteter. 

05 

Guerillaer i Colombia lægger stort pres på især præstebørn for at hverve dem. På den måde prøver de at straffe de kristne for at modarbejde guerillaerne. Nogle gange dræber de også præstens børn – eller præsten selv. 

06

I Nigeria kidnappes helt unge piger af Boko Haram, hvor de bliver islamiserede og tvunget til at gifte sig med Boko Haram-krigere. 

07 

Kristne i Indien bliver ofte udelukket fra landsbyens fællesskab. Dette går i høj grad ud over børnene, som ud over at miste legekammerater også oplever, at familien formenes adgang til lokale butikker og til landsbyens brønd. I alvorligere tilfælde bliver børnene også banket eller voldtaget. 

08 

Nordkoreanske børn opdrages af systemet til at forråde og angive deres egne forældre. Dette betyder, at mange kristne forældre ikke vover at fortælle deres børn om Guds kærlighed, før de er gamle nok, til at forældrene tør stole på, at børnene ikke vil angive dem til myndighederne.