12 bedeemner for den forfulgte kirkes børn

Når vi tænker på de mere end 360 millioner kristne i verden, tænker vi måske ofte på de voksne mænd og kvinder, der risikerer meget for deres tro. Men forfølgelse stopper ikke ved familiens overhoveder. Over hele verden betaler børn af kristne familier også en høj pris - især hvis de eller deres forældre har forladt lokalsamfundets eller stammens religion for at konvertere til kristendommen.

Vi har samlet 12 bedeemner fra de mest udsatte børn, som du kan bruge i din forbøn i juletiden. Nogle af dem indeholder mere baggrundshistorie end andre, men uanset hvem du beder for, så kender Gud hele deres historie.

  1. Syvårige Roshan* husker den dag, hans familie fik besked på at forlade deres hjem. Efter at de besluttede at følge Jesus, blev Roshan, hans bror Aarush* og hans mor Devi* ignoreret af deres hinduistiske familie og af deres landsby. Som kristen mistede Devi sin økonomiske sikkerhed og sit levebrød. Det efterlod hende og sønnerne uden mad, uden et hjem og uden mulighed for at betale for skolegang.
    Pris Gud for, at Roshan og hans familie nu er en del af et kristent samfund. Bed om økonomiske midler og om fortsat tro på, at det er det værd at følge Jesus. Bed om, at julen vil bringe fred og glæde i familiens hjerter.

  2. 14-årige David og hans familie bor i et område i Colombia, hvor de som kristne konstant forfølges for deres tro. Derfor har Davids forældre sendt ham til Open Doors’ børnecenter. Hans forbønsemne er: "Bed om, at Gud må bringe fred, så vi kan leve som en familie uden krig."
    Bed også Gud om at trøste David, mens han bor langt væk fra sin familie. Bed med ham for fred, og bed om, at Gud må beskytte børn og unge mod ofte tvungen rekruttering til væbnede grupper i Colombia.

  3. Det var en glædelig dag, da Ronny tilbad Herren ved sin lokale kirkes julefest. Han dansede endda til sin yndlingssang, "Do You Love My Jesus?" I et par timer formåede den 11-årige at glemme den vrede, der ventede ham derhjemme. Da Ronny kom hjem, tæskede hans hinduistiske onkel og tante ham med kæppe, som straf for at han gik i kirke.
    Vores lokale partnere begyndte at mødes med Ronny. Hans onkel så ham som en byrde, og overlod ham i vores partneres varetægt. For første gang i sit liv skal Ronny nu i skole "Jeg er spændt på at skulle gå i skole," fortæller han. "Jeg vil aldrig forlade Kristus og vil altid elske ham."
    Bed for Ronny, når han begynder i skole, og bed om, at Gud vil give ham den viden og de evner det kræver. Bed for ham, mens Open Doors' partnere leder efter et mere sikkert sted at bo til ham.

  4. Bed for Adi *, en 6-årig kristen dreng i Indien, der bliver hånet af andre børn i boligblokken, hvor han bor. Bed Gud om at give ham mod og beslutsomhed. Bed om, at han ikke vil skamme sig over at være kristen, men vil vokse i sin kærlighed til Jesus.

  5. Kristne forældre, der bliver forfulgt, oplever et ekstra pres i opdragelsen af deres børn. På trods at risiciene har Ermias valgt at opdrage sine tvillinger, Fasil og Ezana, som kristne. For som Ermias siger: ”Børn er den næste generation. De er håbet for Kirken.”
    Tak Gud for, at Fasil og Ezana kender Jesus, på grund af deres forældres og kirkelederes mod. Bed om, at de vil vokse i troen på Jesus, og at de fortsat vil være et lys i deres lokalsamfund i Etiopien.

  6. Bed for Treasure Ayuba, den sidst frigivne af de 121 studerende, der blev kidnappet i juli 2021 fra Bethel Baptist School i staten Kaduna i Nigeria. Han kom hjem, men er alvorligt traumatiseret. Bed om, at Treasure og hans familie må huske, bredden og længden og højden og dybden af Jesu kærlighed og nåde. Bed om, at Treasure får den nødvendige traumebehandling.

  7. Bed for Elnura, der er en del af et døvesamfund i Centralasien. Hun og andre piger føler sig ofte ignoreret, hvor de bor. Bed om, at pigerne fortsat vil se sig selv som Guds børn, der er elsket ud over alle grænser.

  8. Bed for pastor Zakarias' fire børn. De mistede deres mor og bror i et angreb på deres landsby Mangu i Nigeria, som fulani-militante stod bag. Bed Zakarias' bøn for sine fire børn sammen med ham: "Bed Gud om at opmuntre dem til at holde fast ved ham og aldrig vende om."

  9. Bed for nigerianske Rhoda Jatuas fem børn. Deres mor risikerer fængsel for blasfemi. Bed om, at der må ske retfærdighed i hendes retssag, så børnene kan få deres mor hjem. Bed om, at Gud må give børnene hans fred og hans styrke.

  10. Bed for vietnamesiske Dieus små børn. Dieu modtager trusler fra sine landsbynaboer på grund af sin beslutning om at følge Jesus. Familien har mistet adgangen til landsbybrønden, så børnene må hente vand fra en kilde om natten. Bed om beskyttelse, og om at Gud vil give dem en sikker måde at få vand på.

  11. "Sikkerhed" er sandsynligvis ikke på mange børns ønskelister. Men 12-årige Sako bor i Latakia i Syrien, hvor borgerkrig har ødelagt huse og liv. Den kirke, han kommer i, er et af de Håbcentre, som Open Doors støtter. Her hjælper vores lokale partnere børn, teenagere og voksne. Bed med Sako og så mange andre børn, der ønsker sikkerhed og fred denne jul: "Jeg ønsker, at vi forbliver i fred, sikkerhed og glæde denne jul.”

  12. Bed for Abdullahs* syv børn i Eritrea. Efter at han havde mødt Jesus, fortalte han modigt om evangeliet og blev fængslet for det. Efter to års fængsel døde Abdullah på tragisk vis af en sygdom, han fik, mens han var i fængsel. Bed om, at Gud vil styrke hans børn, når de sørger over deres far, og bed Ham give dem en fremtid, de aldrig kunne forestille sig.

*Navnene er ændret af sikkerhedshensyn.

Open Doors DK Open Doors DK