Hjælp fra en uventet kant

PrayerNews-WebHeader-Vietnam.jpg

Vietnam er et af de farligste lande at leve i som kristen, og myndighederne griber sjældent ind overfor forfølgelse. Dog oplevede 3 kristne familier for nylig at få hjælp fra en uventet kant.

De 3 familier konverterede sidste år efter at have deltaget i et lokalt julearrangement. Da de kom hjem til deres landsby, ventede en vred skare af naboer og bekendte, som krævede, at familierne straks skulle forlade deres nyfundne tro.

Da familierne nægtede, eskalerede situationen sig hurtigt til fysisk vold, og familierne fik ødelagt deres hjem og de fleste af deres ejendele.

En sådan behandling af kristne er langt fra unormal i Vietnam. Men for disse 3 familier tog historien dog en uventet drejning.

Det lokale politi, som normalt ignorerer de fleste former for forfølgelse, skred ind og sørgede for, at familierne fik midlertidig husly. Samtidig tilbød de at lede forhandlingerne med familiernes landsbyfæller, så de en dag kan vende tilbage og leve i fred som kristne.

En af Open Doors’ lokale partnere siger således: ”Familierne er villige til at opgive alt, hvad de ejer, bare så de kan få lov at udleve deres kristne tro.

Vietnam er i øjeblikket nr. 21 på Open Doors’ liste over lande (World Watch List), hvor det er farligst at leve som kristen.

 

Bed for Vietnam

  • Bed for, at flere kristne må modtage støtte fra lokale myndigheder

  • Bed for den politienhed, som hjalp de 3 kristne familier tilbage på benene

  • Bed for hele den vietnamesiske kirke, som fortsat møder stærk modstand fra det øvrige samfund