Kirke i Indien brændt

Natten til den 5. februar brændte en kirke i landsbyen Kistaram i det østlige Indien. Efter branden stod kun de bærende stolper tilbage. De kristne i landsbyen havde bygget den lille kirkebygning på en af kirkegængernes grund, for at have et sted at mødes til gudstjeneste og bøn.

Opførelsen af den simple kirkebygning mødte modstand hos de lokale ledere og politiet. Den 3. februar indgav landsbyens ledere en klage til politiet over kirkebygningen. Politichefen i Kistaram tog imod klagen, og han har gav udtryk for, at han også var utilfreds med kirken, fordi den var bygget tæt på politistationen.

Den 5. februar omkring kl. 3 opdagede nogle af de kristne, at der var ild i kirkebygningen. De gik til politiet for at anmelde branden, men politiet bad dem om at gå hjem og komme tilbage næste morgen.

Gennem natten brændte kirken ned til grunden, så kun de bærende stolper var tilbage, og de eneste spor af inventaret var bunker af aske.

Politichefens modstand mod kirkebyggeriet blev tydelig, da han morgenen efter branden nægtede at tage imod klager og anmeldelser om branden fra de kristne.

”Hvis I bygger en anden kirke i vores by uden at få tilladelse, kan I forvente samme resultat,” sagde han til de kristne, som mødte ham morgenen efter branden. Politichefens kommentar er et tegn på sammenhængen mellem protesterne den 3. februar og branden den 5. februar.

Indien er nr. 10 på World Watch List 2022, og de seneste år er volden mod og presset på de kristne taget voldsomt til. Læs mere om situationen i Indien.

Bed for Indien

  • Bed om styrke og visdom til de kristne i Kistaram.

  • Bed for de lokale ledere og politifolk, som undertrykker de kristne.

  • Bed for Indiens ledere, som er med til at skabe presset på de kristne.