Kan man blive døbt på stuegulvet?

Nogle gange er en dåb på stuegulvet den eneste mulighed, og sådan var det i august, da Madusala* fra Centralasien skulle døbes.

På tre måneder, juni, juli og august 2023, har en af de evangelister, som Open Doors støtter i Centralasien, døbt ni centralasiatiske kristne. Én af dem er Madusala, som blev kristen tidligere på året.

”Mine samtaler med Madusala har altid handlet om Jesus. Selvom hun var blevet kristen, har det taget hende lang tid at beslutte sig for at blive døbt,” fortæller den evangelist, som døbte hende.

Madusalas store udfordring var hendes alkoholiserede mand. Han var voldelig og tæskede hende, og volden tog til, da han fandt ud af at hun var blevet kristen. På et tidspunkt tæskede han Madusala så voldsomt, at hun blandt andet brækkede kæben. Efter overfaldet konkluderede lægerne også, at Madusala aldrig ville kunne få børn. Den sorg var én af årsagerne til, at Madusala besluttede at forlade sin mand.

Gennem skilsmissen og efterfølgende har Open Doors’ partnere mødtes med Madusala for at opmuntre og støtte hende i sorgen.

Da Madusala besluttede sig for at blive døbt, og offentligt vise sit ’ja’ til Jesus, startede en undersøgelse. Der er store problemer med vandforsyningen i den by hun bor i. Der er kun vand i to timer om dagen, så det var ikke muligt at fylde vandbassin til dåben.

”Vi købte en flaske vand og døbte hende i et værelse i det hjem, hvor hendes husmenighed mødes. Jeg hældte vand over hendes hoved, og hun fik nyt liv i Jesus. Sammen med os var hendes kirkefamilie,” fortæller den evangelist, som døbte Madusala.

Støtte til cykler og kyllinger

Open Doors støtter evangelister i Centralasien, så de har ressourcer til at rejse ud og besøge både kristne som Madusala, og mennesker, som ikke er kristne endnu. I nogle tilfælde er støtten en cykel eller en motorcykel, som kan give evangelisterne en større rækkevidde. I andre tilfælde er det hjælp til at købe gaver, fx kyllinger.

I Centralasien er kyllinger en vigtig del af evangelisternes arbejde. Når de kommer til en landsby, er en kylling velegnet til at bryde isen, fordi de kan sige ”Kære ven. Jeg har en kylling, som jeg skal slagte og spise til middag et sted – måske kan det være i dit hus?” En sådan invitation er svær at sige nej til, og ofte inviteres hele familien til middag.

*Navnet er ændret af sikkerhedshensyn.

Bed for Centralasien

  • Tak Gud for Madusalas dåb og for de mange, som i øjeblikket bliver døbt i Centralasien.

  • Bed om, at husmenighederne må være klar til at tage imod nye kristne.

  • Bed om, at de kristne må få mulighed for at dele deres tro med deres familier og naboer.