Historier fra det kriseramte Yemen

Yemen-Blog-WebsiteHeaderImage.jpg

Yemen står midt i en stor krise. Borgerkrig har hærget landet siden 2015, hvilket har ødelagt store dele af samfundet og efterladt 70 procent af befolkningen uden garanti for mad. To millioner børn lider af akut underernæring, alt imens landet må forholde sig til verdens, i øjeblikket, største humanitære krise. 

Den yngste generation af yemenitter vokser op uden at kende til andet end krig og hungersnød.

Med et højt antal af Covid-19-dødsfald, samt det værste udbrud af kolera i verden, er Yemen lige nu presset til bristepunktet. Kristne i Yemen er mere sårbare end nogensinde, da den begrænsede mængde nødhjælp er forbeholdt muslimske organisationer og moskéer.

Men midt i krig og ødelæggelse er der samtidigt håb at spore.

Vi har modtaget stærke beretninger fra nogle af de yemenitiske kristne, der oplever krisen på første hånd.

Yemen-Blog-ContentImage1.jpg

Shoki* - ”Kristne er en velsignelse”

”Mit lokalsamfund er præget af megen angst og frustration. Mange i min omgangskreds er bange, og der tales meget om de mange tragiske dødsfald, vi oplever. Men på trods af dette lægger jeg også mærke til, at kristne i denne tid er en sand velsignelse. De løfter folks moral ved at tale om håb, opmuntring og bøn, og de minder os om at følge de forebyggende sundhedspraksisser.”

Yemen-Blog-ContentImage2.jpg

Maritza* - ”Dette har bragt os tættere på Ham”

”Vi beder sammen for, at Jesus må fri os fra denne pandemi. Dette har bragt os tættere på Ham, og det har bragt os, Hans børn i Yemen, tættere på hinanden. Vi forsøger at bruge mere tid sammen med vores børn, og vi lærer dem at bede for vor folks frelse.”

Yemen-Blog-ContentImage3.jpg

Naser* - ”Vi kommer igennem dette!”

”Jeg og mange andre føler det enorme pres, som virussen har forårsaget. Men når vi beder, finder vi håb, der hjælper os med at håndtere uvisheden og får os til at tro på, at morgendagen vil se lysere ud, og at vi, gennem Herrens vilje, kommer igennem dette.”

Yemen-Blog-ContentImage4.jpg

Takia* - ”Vi føler Hans nåde og nærhed”

”Selv i lyset af de svære omstændigheder, føler vi, at Jesus er med os. Vi føler Hans nåde og nærhed. Mange klager over den tomhed og kedsomhed, der opstår i hjemmeisolation, men jeg har fundet denne tid værdifuld, da jeg har benyttet lejligheden til at bede, komme tættere på Gud og føle varmen fra Hans udrækkende hånd.”

Nu er tiden kommet til at række ud i kærlighedens navn og bringe håb til hele Kristi legeme. Du kan være med til at gøre en forskel for folk i Yemen og andre steder, hvor dét at være kristen er en daglig udfordring og en evig kilde til fare.

*Alle navne er ændret af sikkerhedsmæssige grunde.