Håbet styrker det, der står tilbage

Otte år med borgerkrig i Syrien har ødelagt landskabet i mange byer. Mange er blevet tvunget til at flygte, enten pga. vold eller i forbindelse med inflationen og arbejdsløsheden.

Syria_2019_0260109962.jpg

Men nogle har valgt at blive tilbage på trods af disse forhold. De tjener Jesus i deres fædreland til trods for omkostningerne og forsøger at vise Hans kærlighed over for deres medmennesker.

Derfor har Open Doors gennem lokale medarbejdere hjulpet med at oprette ”Centres of Hope” (Centre med Håb): Det er steder, hvor man opretter undervisning og serviceydelser til dem, der er tilbage. De uddeler mad, har ungdoms- og børneaktiviteter, underviser i engelsk, oplærer nye troende, opretter virksomhedslån og afholder bl.a. ægteskabs- og forældrekurser.

Pastor Abdallah oprettede et af Syriens ”Centres of Hope” via sin kirke i Aleppo. Centret støtter de menighedsmedlemmer, der er hårdest ramt af krigen.

”Familierne er forvirrede og i vildrede mht. deres fremtid” sagde pastor Abdallah. ”De har ikke noget arbejde, deres huse er beskadigede og ødelagte. Der er utallige udfordringer i deres tilværelse.

”Herren ønsker et bedre liv for mennesker. Jeg tror, at vi skal gøre det samme som vor Herre Jesus gjorde - tilbyde mennesker et bedre åndeligt liv, men også yde praktisk hjælp. Som kirke vil vi gerne støtte op om mennesker og hjælpe dem. Vi ønsker at opleve en bedre fremtid for Aleppo og Syrien.”

Hvad der virkelig hjælper os!

Centeret støtter folk som Abdel, hvis søn mistede synet, mens han gjorde tjeneste i den syriske hær i krigen. Abdels kone mistede livet i krigen, og andre af hans sønner blev kidnappet og savnes stadig. Han modtager mad og hjælpepakker fra Centre of Hope.

”Udgifterne er ufattelig høje” sagde han. ”Min løn er lav, og jeg har ikke andre, der kan arbejde. Denne pakke hjælper os i en måned.”

En anden ældre mand, Abraham, har også modtaget hjælpepakker.

”Jeg modtager disse pakker til mig selv, min søns kone og mit barnebarn. Min søn blev kidnappet for 5 år siden. Pakkerne hjælper os virkelig meget.”

Uden Centre og Hope ville Abdel og Abraham ikke have anden mulighed end at rejse væk for at kunne hjælpe deres familier.

Når hele kristne menigheder bliver hjulpet og får beføjelser gennem Centres of Hope, kan de blive boende og være med til at genopbygge Syrien, og sørge for at evangeliet stadig forkyndes i området.

Der er løbende 16 Centres of Hope, der arbejder i Syrien. Pastor Musa leder et af dem.

Han sagde: ”Vores Centre of Hope er den nye måde at kommunikere med myndighederne på. Kirken bør stå centralt i samfundet. Det er så vigtigt at være der for folket både i gode og i onde tider… Folk kommer med brudte hjerter og oplever helbredelse gennem vores arbejde.”

Toni har deltaget i ungdomsmøder gennem Centre og Hope i 3 år.

Han sagde: ”Det har hjulpet mig til at komme tættere på Gud, det har modnet mig og selvfølgelig også bidraget til, at vi unge er blevet mere sociale. Under denne krig har vi været vidne til så megen vold. Møderne hjalp os med at blive fyldt med kærlighed til hinanden, til vores by og til vores land.”