Forfølgelse er ikke for børn

Colombia_2019_0710100167.jpg

Leder af Golriz Ghozati, Souschef i Open Doors Danmark & Færøerne

I FN’s børnekonvention er der 54 artikler, som skal sikre børns rettigheder i verden. Her nævnes blandt andet retten til at blive registreret som barn, retten til at ytre sig og retten til at leve i overensstemmelse med sin egen kultur og tro. 

 

Hverdagen er dog en helt anden for de kristne børn, der lever som mindretal i lande som Indien, Pakistan, Afghanistan, Nigeria, Nordkorea med flere. Her bliver de diskrimineret, mobbet i skolen, holdt udenfor af klassekammeraterne, og de bliver set på som urene. Dagligt lever de med tanken om, at hvis de bare var som de andre, så ville de kunne være frie, glade og have venner - verden ville være et godt sted uden chikane, vold og anden forfølgelse. 

 

I mit arbejde har jeg lyttet til mange grufulde historier om forfølgelse, men de hårdeste historier er dem om børnene. Det har gjort dybt indtryk på mig at møde børnene på vores børnecenter i Columbia, hvor kristne børn lever i sikkerhed for bander og guerillagrupper. Beretningerne fra familier og børn i Libanons flygtningelejre har også sat sine aftryk på mit hjerte.  

 

Nogle børn forsvinder – kidnappes og tvangsgiftes ud af den kristne tro - andre børn bliver solgt som sexslaver eller tvangsarbejdere. Det er hjerteskærende, når børn på den måde krænkes fysisk eller psykisk - men endnu værre er det, når vi mister dem på grund af ondskab og uretfærdighed i verden.  

Børnene i den forfulgte kirke har brug for, at vi beder for dem, og det samme har de forældre, der opfostrer deres børn under sådanne forhold. Derfor gør vi i Open Doors, hvad vi kan for at tage hånd om de mindste. Vi vil, at de skal vide, at de er elskede, og at der findes en familie ud over hele verden, der er kristne ligesom dem, og som står bag dem.  

 

Vi har derfor besluttet, at vi denne jul vil lave en særlig indsamling for de mindste iblandt os. 

Det er vores ønske, at de skal opleve Guds storhed og generøsitet gennem vores arbejde. Det kan være ved at møde helt praktiske behov som at få mad, medicin, tøj og legetøj. Men vi gør det også ved på børne- og traumecentre at tage hånd om de ar, som de har på sjælen. Ved at styrke de mindste, er vi med til at investere i næste generation af kristne, som insisterer på at være lys i de mørkeste områder i verden. 

 

Tak, at du vil være med til at huske på de børn, som vokser op i skyggen af forfølgelse.

Open Doors DK Open Doors DK