Forfølgelse af de mest sårbare

Foto: IMB.org

Dobbelt sårbare. Sådan er virkeligheden i mange lande for kristne kvinder og børn. De er særligt udsatte både på grund af deres tro, deres køn og deres alder.

Det, som er mest sårbart, omgiver man ofte med des større ømhed og kærlighed. Derfor har Open Doors et særligt fokus på kvinder og børn, som i mange af de lande, hvor kristne forfølges, er dobbelt sårbare:

  1. De er sårbare alene af den grund, at de er kvinder og børn.

  2. De er kristne.

For kvinderne handler det typisk om seksuelle krænkelser, tvangsægteskaber samt forbud mod eksempelvis uddannelse, job og rejser. For børnene handler det ofte om udstødelse, grov mobning, også fra lærere, samt kidnapning med seksuelle overgreb som en næsten selvfølgelig del.

Børn rammes derudover, hver eneste gang en mor eller en far bliver udsat for forfølgelse – hvad enten det er drab, vold, fyring, chikane eller udstødelse af lokalsamfundet; sidstnævnte skal ikke sjældent forstås helt bogstaveligt, hvor en familie bliver fordrevet fra deres hjem. Open Doors estimerer, at flere end 100 millioner børn bliver forfulgt som følge af deres kristne tro.

Ud over ovennævnte kan man til de ydre, synlige overgreb føje følelser af skam, isolation, mindreværd og sorg.

Bed for forfulgte kvinder og børn

  • Bed for familier, der er adskilt på grund af deres tro. Bed særligt Gud trøste de børn, som må undvære deres far eller mor.

  • Bed om, at Gud vil beskytte kristne kvinder og børn mod verbale, fysiske og seksuelle overgreb samt mod bortførelse og tvangsægteskab.

  • Bed om, at kristne børn får adgang til uddannelse uden diskrimination eller chikane.

Artiklen er også udgivet i vores blad i februar 2022. Læs hele bladet her. Du kan også læse mere om World Watch List her.