45 kristne døbt på trods af uroligheder

Det kan være en udfordring at fejre dåb i de lande, hvor kristne bliver forfulgt. Det er også tilfældet i Bangladesh. Især små menigheder, som ikke har deres egen kirkebygning, er udfordrede, når de skal holde dåb, men de tager naturligvis udfordringen op.

En lille evangelisk kirke i det sydvestlige Bangladesh fejrede dåb for få uger siden. 45 troende havde valgt at give deres liv til Jesus, og det blev ikke uden udfordringer. Lokale hinduer mødte op til dåbsfejringen for at stoppe festlighederne.

”Hinduerne var ikke glade for, at mennesker fra deres fællesskab havde konverteret til kristendommen. Nu kunne de se kristne blive døbt, og det ville de stoppe, ligesom de har forsøgt at stoppe vores andre aktiviteter,” fortæller den lokale præst.

Gruppen af hinduer samlede, hvad de kunne finde at bruge som våben og begyndte at overfalde de kristne.

”Jeg indså, at situationen var ude af kontrol og tilkaldte politiet. De kom og gav os beskyttelse, så vi kunne fortsætte dåbshandlingerne,” fortæller præsten.

Politiets beskyttelse af de kristne er ikke en selvfølge i Bangladesh, men i dette tilfælde fik de kristne hjælp til at fortsætte. Politiets tilstedeværelse fik hinduerne til at lægge våbnene og bede om tilgivelse.

På trods af den positive afslutning har opgøret plantet en frygt blandt de kristne. De er bekymrede for, hvad der kan ske næste gang de mødes og ikke har politiets beskyttelse.

Bed for Bangladesh

  • Bed om Guds beskyttelse næste gang de kristne mødes.

  • Tak Gud for de 45 mennesker, som har givet deres liv til ham under svære omstændigheder.

  • Bed om at menigheden og andre kristne i Bangladesh må få mulighed for at vise Guds kærlighed for deres hinduistiske naboer.